Οι έξυπνες αόρατες λαβές του Ford Mustang Mach-E (+ vid)

Το Mustang Mach-E είναι το μεγάλο στοίχημα της Ford στον κόσμο των ηλεκτρικών και για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει φουτουριστικά, οι σχεδιαστές επέλεξαν να μην προσθέσουν παραδοσιακές λαβές πορτών.

Είναι ένα κλασικό τέχνασμα που κάνει τα οχήματα να φαίνονται κομψά, αλλά οι σχεδιαστές πρέπει ακόμη να βρουν έναν τρόπο για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να μπουν στο αυτοκίνητο εύκολα.

Η λύση της Ford είναι τα μικρά κουμπιά στις κολόνες B και C που ανοίγουν τις μπροστινές και πίσω πόρτες, αντίστοιχα. Και ενώ η μπροστινή πόρτα έχει μια μικρή λαβή για να σας βοηθήσει να το τραβήξετε έξω, το πίσω μέρος δεν το κάνει. Όπως εξηγεί ο Doug DeMuro, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έρευνα της Ford έδειξε ότι οι άνθρωποι αρπάζουν απλώς τη λαβή για να ανοίξουν την πόρτα.

Πρόσθεσαν ακόμη και ένα μέρος από καουτσούκ, ώστε να μην χρειάζεται να αγγίζετε γυμνά μέταλλα με τα χέρια σας σε περίπτωση που ζεσταθεί πολύ ή κρύα.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, ακόμη και αν είναι μικρός, η πόρτα να κλείσει στα δάχτυλα των επιβατών. Πώς λοιπόν το εμπόδισε η Ford να συμβεί αυτό;

Όταν πατάτε το κουμπί, η βάση ανοίγει για να αποτρέψετε το κλείσιμο της πόρτας στα δάχτυλά σας. Αυτό σας επιτρέπει να ανοίξετε με ασφάλεια την πόρτα και στη συνέχεια να την κλείσετε διακριτικά. Η μπροστινή πόρτα έχει επίσης αυτή τη λειτουργία.

Η έλλειψη λαβών πόρτας έρχεται με ένα άλλο όφελος εκτός από την εμφάνιση. Επιτρέπει στην πλευρά του οχήματος να είναι απόλυτα ομαλή, βελτιώνοντας τον συντελεστή οπισθέλκουσας και επομένως το εύρος. Σε αυτό, το Mach-E δεν απέχει πολύ από το ελαφρώς πιο ακριβό Tesla Model Y.

Οι λαβές των θυρών – ή η έλλειψη αυτών – είναι μόνο ένα από τα πολλά περίεργα χαρακτηριστικά που ανακαλύπτει ο Demuro στην κριτική του για το Mach-E. Φυσικά την οδήγησε και την βρήκε σπορ και ελκυστική. Ίσως η Ford έβαλε και το DNA της εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Συναρπαστικό κόκκινο Ford Mustang Mach-E (βίντεο)

Το πρώτο Ford Mustang Mach-E εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος

Ακόμα πιο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach-E

Source