Το νέο MINI θα είναι το πιο τολμηρό σχέδιο των τελευταίων 20 ετών

Η BMW έχει μεγάλα σχέδια για την επόμενη γενιά του MINI, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της εικόνας της.

Μετά την ανακοίνωση ότι το νέο ΜΙΝΙ Countryman (2023) θα παραχθεί στη Γερμανία, και σε ηλεκτρική έκδοση, ο δυνατός άνθρωπος της εταιρείας, Bernd Korber, έδωσε πληροφορίες για το επερχόμενο ΜΙΝΙ.

Συγκεκριμένα, στο τις δηλώσεις του προς την Autocar το παρομοίασε δυναμική και ο εμβληματικός χαρακτήρας του μικρού και μεσαίου μοντέλου, με αυτά της Porsche 911. Αυτή είναι μια θέση που δείχνει ότι ο σχεδιασμός παίζει βασικό ρόλο για τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας.

Λοιπόν, την περιμένω νέα γενιά το 2023, Ο Κορμπερ σημείωσε ότι “Θα κάνει ένα τεράστιο βήμα (ss design), το μεγαλύτερη τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο δυνατός άνθρωπος του ΜΙΝΙ δεν πήρε λεπτομέρειες για… γλάσο του επερχόμενου μοντέλου, υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν θα αρνηθεί την παραδοσιακή φιλοσοφία σχεδιασμού της εταιρείας.

Φαίνεται να έχει μια πιο συγκρατημένη στάση Υπεύθυνος Σχεδιασμού Μάρκας, Oliver Heilmer, ο οποίος ήταν δύσπιστος για την υποβολή της νέας γενιάς σε ριζικές αλλαγές.

Σημειώνεται ότι το νέο MINI hatch θα προσφέρει μικρότερες διαστάσεις, ενώ η γκάμα των θερμικών κινητήρων θα φιλοξενήσει έναν καθαρά ηλεκτρική έκδοση.

Επιπλέον, θα παραχθεί ένα νέο συμπαγές crossover, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας θα παράγεται στην Κίνα.

Vision Urbanaut: Το νέο MINI minivan

Αυτό το ηλεκτρικό MINI είναι αστραπή

Δοκιμή: MINI John Cooper Works GP

Source