Η Apple iCar επιστρέφει… | ΝέαΑuto.gr

Το 2016 ολοκληρώθηκαν τα μυστικά σχέδια της Apple για την εξέλιξη των αυτοκινήτων, γνωστά ως Project Titan. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες αναφορές, η εταιρεία επέστρεψε και στοχεύει να λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024.

Το Reuters ισχυρίζεται ότι η Apple κάνει σοβαρά σχέδια για την κατασκευή ενός οχήματος το οποίο θα έχει προηγμένες αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ψάχνει να πρωτοπορήσει σε έναν νέο σχεδιασμό μπαταρίας που θα μειώσει ριζικά το κόστος τους, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τη διαθέσιμη αυτονομία.

Το ερώτημα ποιος θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο της Apple παραμένει ασαφές, αν και αξιόπιστες πηγές λένε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα συνάψει μια σχέση με έναν συνεργάτη-κατασκευαστή. Φυσικά, μένει να δούμε στην πράξη εάν θα συμβεί ή όχι.

Καθώς το αυτοκίνητο προχωρά, Η Apple λέγεται ότι έχει ήδη χτυπήσει κατασκευαστές που ειδικεύονται σε αυτόματα συστήματα οδήγησης, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει κάποια από τις δικές της τεχνολογίες, όπως οι προηγμένοι αισθητήρες Lidar που χρησιμοποιούνται κυρίως στο iPhone 12 Pro και στο iPad Pro.

Το Reuters ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορούσε να υιοθετήσει έναν σχεδιασμό κυψέλης που “συσσωρεύει μεμονωμένες κυψέλες μπαταριών και ελευθερώνει χώρο μέσα στην ίδια την μπαταρία” εξαλείφοντας τις θήκες και τις μονάδες που χρησιμοποιούνται συνήθως για να τις κρατούν. Η Apple λέγεται επίσης ότι ερευνά τη χρήση φωσφορικού σιδήρου λιθίου, η οποία είναι λιγότερο πιθανό να υπερθερμανθεί από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι το σημαντικό πρακτορείο ειδήσεων προσθέτει ότι εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα η Apple να αποφασίσει τελικά να μην ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου και ταυτόχρονα να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης. Μείνετε συντονισμένοι, ό, τι κι αν συμβεί σε αυτό το θέμα, θα είστε οι πρώτοι που θα ξέρετε…

Διαβάστε επίσης:

Ferrari με… CEO της Apple;

Honda Gold Wing GL1800: Αρχικά το Apple CarPlay και τώρα το Android Auto!

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple έναντι ρωγμών στα παράθυρα

Source