Το Ράλι Ντακάρ αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά!

Οι ανησυχίες σχετικά με το ράλι του Ντακάρ 2021 έχουν προκληθεί από νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19 coronavirus.

Η Σαουδική Αραβία, στις περιοχές της οποίας η κορυφαία αγωνιστική περιπέτεια στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί ξανά, έχει κλείσει τα σύνορά της για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα.

Ωστόσο, παρά τις εύλογες ανησυχίες, το Οργανισμός Αθλητισμού Amaury (ASO), το οποίο «τρέχει» την εκδήλωση, αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει τα προβλήματα, εξασφαλίζοντας ειδικές άδειες για τους ανταγωνιστές και τις ομάδες υποστήριξής τους.

Μερικοί βρίσκονται ήδη στη χώρα της Μέσης Ανατολής, προθέρμανση για το Ντακάρ, συμμετέχοντας στους δύο τελευταίους γύρους του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cross Country της FIA που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Τα υπόλοιπα αναμένεται ακόμη και να ταξιδεύουν με πτήσεις τσάρτερ από μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τα 679 οχήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τις ημέρες του αγώνα, βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία από τις αρχές του μήνα, έχοντας ταξιδέψει με πλοίο από τη Μασσαλία προς τη Τζέντα.

Συνολικά, το bivouac αναμένεται να φιλοξενήσει 2.400 άτομα κάθε βράδυ, καθιστώντας το «φούσκα», ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων εκδηλώσεων, ελαχιστοποιώντας τις επαφές του Ντακάρ… τροχόσπιτου με τους ντόπιους.

Το ράλι του Ντακάρ 2021 θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου έως Παρασκευή, 15 του μήνα.

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (βίντεο)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Χάμιλτον με το NewsAuto

Αποκλειστική συνέντευξη με τον οδηγό της F1 Safety Car Bernd Maylander!

Source