Οι Τούρκοι έδωσαν στην κυκλοφορία τον πιο επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο!

Με 18 σχεδόν κάθετες στροφές και τον κίνδυνο κατολισθήσεων να κρύβονται σε κάθε μέτρο της διαδρομής, ο νέος δρόμος που δίνεται στην κίνηση στην Τουρκία είναι τόσο επικίνδυνος που ακόμη και οι ντόπιοι το αποφεύγουν.

Αυτος ο δρομος βρίσκεται στην περιοχή Kabadüz της πόλης Ordu στην Τουρκία κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και χτίστηκε το 2013 για χρήση αποκλειστικά από υπαλλήλους του τοπικού σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Ωστόσο, από φέτος, έχει διατεθεί για όλα τα αυτοκίνητα, κατόπιν αιτήματος 5 απομακρυσμένων γειτονιών που χρησιμοποιούν το δρόμο για να μετακινηθούν στο Ordu, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού τους από 2,5 ώρες σε μόλις 30 λεπτά.

Αλλά μετά από μερικούς μήνες τοπικής χρήσης από τους ντόπιους πολλοί διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο, ενώ αρκετοί οδηγοί δήλωσαν ότι δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσουν αφού ειδικά τις βροχερές μέρες, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελείται από 18 κάθετες και πολύ κλειστές στροφές από το πόδι στην κορυφή ενός τοπικού βουνού, δεν είναι ασφαλτοστρωμένο σε ολόκληρη την περιοχή του, ενώ η κατασκευή του δρόμου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε στροφή να κόβει κάθετα ένα τμήμα του βουνού που κατολισθαίνει.

Στην Τουρκία, αυτός ο δρόμος έχει γίνει πολύ διάσημος ως «το πιο επικίνδυνο στον κόσμο» και υπάρχει ήδη πίεση στις τοπικές αρχές να κάνουν ειδικές ενισχύσεις στα βουνά που θα κρατήσει κατολισθήσεις, αλλά και να τοποθετήσει προστατευτικά εμπόδια.

Προς το παρόν, αν και ο δρόμος δεν είναι κλειστός για κυκλοφορία, Οι τοπικοί πράκτορες συμβουλεύουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν αυτήν τη διαδρομή πολύ προσεκτικά, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη κίνηση γύρω από τα βουνά.

Διαβάστε περισσότερα:

VW: Γιατί είπε “όχι” στο τουρκικό εργοστάσιο

Στην κορυφή υπάρχουν πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στην Τουρκία

Η επένδυση της VW στην Ελλάδα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία

Source