Συνέντευξη βίντεο: Ο Μάκης Θεργιάκης προτείνει τη μέθοδο καθαρισμού του κινητήρα Carbonoff

Τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός των κινητήρων εσωτερικής καύσης Carbonoff; Ο Μάκης Θεργιάκης, οδηγός αγώνων και διευθυντής στο επώνυμο κατάστημα που βρίσκεται στη Λυκόβρυση Αττικής, μας ενημερώνει μέσω αυτής της τηλεοπτικής συνέντευξης.

Η Carbonoff, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του καθαρισμού κινητήρων εσωτερικής καύσης, ιδρύθηκε το 2017 από τον Νίκο Σπυριάδη. Σήμερα, το δίκτυό του, το οποίο επεκτείνεται σε Ελλάδα και Κύπρο, περιλαμβάνει 20 καταστήματα. Ανάμεσά τους είναι αυτό που βρίσκεται στο Λυκόβρυση Αττικής και σκηνοθετείται από τον Μάκη Θεργιάκη.

Το www.4troxoi.gr βρέθηκε στο κατάστημα Carbonoff του Λυκόβρυση και γνώρισε καλύτερα τη διαδικασία καπνίσματος που προσφέρεται. Ευγενικός και φιλόξενος, όπως τον γνωρίζαμε στα ελληνικά ράλι, ο Μάκης Θεργιάκης μας μίλησε για τις υπηρεσίες της Carbonoff, τη λογική της λειτουργίας αυτής της μεθόδου και μας εξήγησε, ποια είναι τα κύρια οφέλη που προσφέρει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αυτοκινήτων . Από μια συνάντηση με έναν διάσημο οδηγό, ο οποίος μεταξύ άλλων έγινε Πρωταθλητής της Ελλάδας το 2002 με έναν Mitsubishi Lancer EVO VI και τον συνοδηγό Ανδρέα Βλαχογένη, δεν μπορούσε να χάσει το κεφάλαιο “Ελληνικοί αγώνες”.

Για να έχουμε τη διάθεση πριν παρακολουθήσουμε το βίντεο, παραθέτουμε αποσπάσματα από αυτά που μας είπε ο Μάκης Θεργιάκης:

Για τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η Carbonoff: “Αυτή η μέθοδος καθαρίζει εσωτερικά τον κινητήρα, τον θάλαμο καύσης από την εισαγωγή έως την εξάτμιση, όπου περνούν τα καυσαέρια. Μετά από 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα, ένας κινητήρας διατηρεί πραγματικά υπολείμματα καύσης, σε συνθήκες αυξημένης κίνησης στην πόλη”.

Για τη διαδικασία: “Είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον. Οι γεννήτριες που χρησιμοποιούμε είναι οι καλύτερες στο είδος. Το νερό, μέσω της ηλεκτρόλυσης από τη γεννήτρια, μετατρέπεται σε υδρογόνο-οξυγόνο και εισέρχεται στο αέριο στον κινητήρα από την εισαγωγή ή, για να το θέσουμε πιο δίκαια το φίλτρο. Έτσι γίνεται όλη η διαδικασία καθαρισμού “.

Ποια είναι η μέση ηλικία των αυτοκινήτων που υπόκεινται σε αυτήν τη διαδικασία και ποιο είναι το κόστος του καπνίσματος; “Η μέση ηλικία είναι 6 χρόνια. Φυσικά, υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα ηλικίας 2 ή 3 ετών που έχουν διανύσει περισσότερα από 40.000-50.000 χιλιόμετρα. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον εκτοπισμό.”

Για τη συμμετοχή του στους αγώνες: “Ελπίζω και πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα επιστρέψω στην άσφαλτο. Όχι ότι δεν μου αρέσει το χώμα, δυστυχώς, αλλά είναι ευκολότερο όσον αφορά τη συντήρηση και την προετοιμασία, ένα αυτοκίνητο για αγώνες ασφάλτου, σε σύγκριση με το χώμα.”

Συνέντευξη: Nontas Douzinas

Βίντεο / φωτογραφίες: Giannis Albanellis

Επίσημος ιστότοπος: www.carbonoff.gr

Source