Τι δοκιμές οδήγησης; “Επιχειρήσεις” που πωλούν διπλώματα!

Η έλλειψη δεύτερου εξεταστή ήταν μια «χρυσή ευκαιρία» για ορισμένους άλλους ειδικούς να γίνουν πλούσιοι.

Τέλος το Ελλάδα ότι ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να το διορθώσει, είναι πολύ πιθανό ότι το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί και στην πραγματικότητα θα πάρει πολύ χειρότερη στροφή από κάτι που δούλεψε παλιό σύστημα. Κάτι παρόμοιο φαίνεται να τους συνέβη εξετάσεις οδήγησης καθώς από τη μία πλευρά είχαμε τη διάρκεια της αποχής από τους εξεταστές και από την άλλη ήρθε η κορωνοϊός και απαγόρευση κυκλοφορίας και τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.

Η πολιτική του ηγεσία Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να ξεμπλοκάρετε το σύστημα καθώς συσσωρεύτηκα 100.000 υποψήφιοι οδηγοί αποφάσισε να λάβει το τεστ οδήγησης με ένας εξεταστής αντι αυτου δύο.

Τότε ήρθε το κορωνοϊός και πόσο εύκολο είναι να το αντιληφθείς ένας εξεταστής διατηρείται για λόγους υγεία πλέον. Ωστόσο, σύμφωνα με παράπονα από Σχολές Οδηγών ένα μικρό μέρος των εξεταστών βρήκε ένα λαμπρό πεδίο δράσης καθώς εξετάζουν τους ίδιους τους υποψηφίους οδηγούς, με αποτέλεσμα να τους έχουν μετατρέψει σε “Χρυσωρυχείο”!

Σύμφωνα με αυτό που επεσήμαναν Newsauto.gr στελέχη από Σχολές Οδηγών: “Αρχικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εξέταση Για απόκτηση άδειας οδήγησης δεν υπάρχουν! Υπάρχουν τώρα “Επιχειρήσεις” όπου δίνω διπλώματα κατά αμοιβή και ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του υποψηφίου οδηγού, το κόστος για το λεγόμενο σακκίδιο πούδρας… ο Σχολές Οδηγών δεν συμμετέχουν στον κόλπο προσπαθήστε να επιζώ καθώς οι μαθητές προσπαθούν να επισκεφθούν μερικά Ελεύθερος χρόνος από όπου θα το λάβουν άνετα την άδεια οδήγησης τους. Δυστυχώς αυτό είναι το αλήθεια. Αλλά τώρα τα πράγματα δείχνουν ότι έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο ως ύπαρξη ενός μόνο εξεταστή στην πράξη δοκιμή έχει ανοίξει το όρεξη μερικοί που απαιτούν υπερβολικά ποσά προς το… κάνω στραβά μάτια στη βοήθεια που έδωσε ο δάσκαλος και περάστε τελικά με χρέωση υποψήφιοι οδηγοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Εάν το δάσκαλος ή ο υποψήφιος οδηγός δεν “Συμμορφώνομαι” στις εντολές του εξεταστής και δεν τον πληρώνει ο ομπολ του είναι σχεδόν σίγουρα δεν πρόκειται να περάσει τις εξετάσεις.

Μεγαλύτερα με ύπαρξη δεύτερου εξεταστή ο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα Για ειδικοί καθώς μπορεί να έχουν πέσει με κάποιον εξεταστής που δεν λαμβάνει φακελάκια οπότε δεν μπορούσε έξυπνο να λειτουργεί εκβιαστικά καθώς υπήρχε ένας άλλος συνάδελφος που τον έκρινε υποψήφιος οδηγός σύμφωνα με ικανότητες του. Τώρα όλα έχουν αλλάξει και μερικά εκβιαστικός απαιτώ Πολλά λεφτά ισοδυναμεί απλά για να περάσει ακόμη και έναν πολύ καλό υποψήφιο οδηγό.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι εξέταση κυριολεκτικά να γίνονται μόνο σε χαρτί και το εξεταστές και μερικά Σχολές Οδηγών να βγει πολύ Κέρδισε από όλη αυτή την ιστορία.

Υπήρχε το Σώμα επιθεωρητών και ελεγκτών του Υπουργείο Μεταφορών που πραγματοποίησε επιδρομές κατά τη διάρκεια της διάρκεια της εξέτασης υποψήφιοι οδηγοί ή κάποιος υπάλληλος εμφανίστηκε ως υποψήφιος οδηγός και προσπαθούσα δώστε ένα φάκελο για να την αποκτήσει άνετα δίπλωμα οδήγησης. Όλα αυτά σήμερα αποτελούν το παρελθόν και ίσως γι ‘αυτό το πτυχίο επιτυχία των υποψηφίων οδηγών είναι τεράστιος όπως και λίγα από αυτά κόβονται και πιθανότατα θα αφορούν εκείνους που δεν συμφώνησαν να δώσουν το φάκελο για να περάσουν επιτυχώς το εξέταση.

Διαφορετικά το πιθανοί οδηγοί ακόμα κι αν να περάσει τις εξετάσεις μπορεί να μην έχει οδηγω ποτέ μέσα εθνικό οδικό δίκτυο και μαθήματα οδήγησης να περιοριστεί σε στενά σε μια πόλη κινείται με μηδενικές ή πολύ χαμηλές ταχύτητες αλλά την επόμενη μέρα των εξετάσεων μπορεί να οδηγήσει ακόμη και μία αυτοκίνητο με πάνω από 200 ίππους χωρίς να έχει καθόλου εμπειρία. Τότε είναι δικό μας λάθος νέοι τρέχουν και όχι το έλλειψη οδικής εκπαίδευσης που κάποιοι εκμεταλλεύονται να σχεδιάσουν εκατομμύρια ευρώ από εγχώρια και ευρωπαϊκά κεφάλαια που φυσικά χρησιμοποιώ όπως θέλουν κάνοντας άσκοπες γιορτές και στέλνοντας πολλά Δελτία Τύπου… »

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα νέα τέλη κυκλοφορίας-Τι αλλάζει από το 2021

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τον ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

Το πρόβλημα με τις κάρτες ελέγχου εξάτμισης λύθηκε

Source