Το νέο Mazda2 θα βασίζεται στο Toyota Yaris

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να βρει νέες εφαρμογές την επόμενη περίοδο με το νέο Mazda2 χρησιμοποιώντας το «μαγιά» του νέου Toyota Yaris.

Όπως είναι γνωστό, η Toyota και η Mazda μπορούν να θεωρηθούν ως ξένοι στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δύο «στρατόπεδα» έχουν συνάψει εκτεταμένες συνεργασίες στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης με έμφαση στην από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Εν τω μεταξύ, και λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που αποκαλύπτονται σήμερα από τον βρετανικό ειδικό τύπο, αναφέροντας πρόσφατα έγγραφα που σχετίζονται με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Mazda, η εταιρεία από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας αναμένεται να παρουσιάσει το νέο “2” τα επόμενα δύο χρόνια . που θα βασίζεται στην τρέχουσα και υβριδική για την περίσταση Toyota Yaris.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι το νέο “2” θα κατασκευαστεί για τη Mazda από την Toyota, πιθανότατα “δίπλα” στο Yaris που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του τελευταίου στο εργοστάσιό του στη βόρεια Γαλλία. Είναι επίσης γεγονός ότι ένα υβριδικό μοντέλο hatchback της κατηγορίας Β θα βοηθήσει τη Mazda να επιτύχει τον στόχο εκπομπών CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Toyota για να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδά της σε μια win-win συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Θυμηθείτε ότι το υπάρχον Mazda2 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014, ενώ πέρυσι έλαβε την απαραίτητη ανανέωση με την προσθήκη επιπλέον στοιχείων στον τομέα της ασφάλειας και του εξοπλισμού.

Η Suzuki έκανε επίσης παρόμοιες κινήσεις σε συνεργασία με την Toyota, λανσάροντας τα νέα Swace και Across στην Ευρώπη, τα οποία βασίζονται στα Corolla και RAV4, αντίστοιχα.

Source