Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αυτοκίνητο που πωλείται σήμερα (+ βίντεο)

Είμαστε σχεδόν το 2021, αλλά τα οχήματα εξακολουθούν να πωλούνται εκεί έξω χωρίς τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Το Great Wall Steed 5 (πωλήθηκε χωρίς αερόσακους και ABS) πήρε 0 αστέρια σε μια δοκιμή σύγκρουσης Clobal NCAP.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Safer Cars for Africa, το Global New Car Evaluation Programme (Global NCAP) αποφάσισε να θέσει ένα κινεζικό ανοιχτό φορτηγό διπλής καμπίνας Great Wall Steed 5 σε δοκιμή σύγκρουσης και να δει τα αποτελέσματα.

Η έκδοση που επιλέχθηκε για την αξιολόγηση ήταν αυτή με το πιο βασικό επίπεδο εξοπλισμού (προτιμάται από τους περισσότερους αγοραστές λόγω της χαμηλής τιμής του).

Μπορεί να ετοιμαζόμαστε για το 2021, αλλά το Σινικό Τείχος Steed 5 για τη Νότια Αφρική δεν διαθέτει αερόσακους και χαρακτηριστικά ασφαλείας. που υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό σε αυτοκίνητα άλλων χωρών, όπως το σύστημα πέδησης τροχών χωρίς ασφάλιση (ABS) και η ηλεκτρονική διανομή δύναμης πέδησης (EBD).

Το βίντεο δοκιμής σφαλμάτων μιλά από μόνο του. Κατά τη μπροστινή σύγκρουση στα 64 km / h, το κεφάλι του ανδρεικέλου φαίνεται να χτυπά το τιμόνι. Σαν να μην ήταν αρκετή η έλλειψη αερόσακων, η ανάλυση μετά τη σύγκρουση έδειξε παραμόρφωση στο χώρο επιβατών και σημάδια του τιμονιού στο ανδρείκελο. Τα παγκόσμια στελέχη του NCAP αναρωτήθηκαν στην έκθεσή τους: «εάν ένας αερόσακος θα μπορούσε να αποτρέψει σοβαρούς τραυματισμούς στον οδηγόΛόγω αυτών των δύο ζητημάτων.

Το Great Wall Steed 5 κοστίζει τη φθηνότερη έκδοση του 202.900 Rand της Νότιας Αφρικής (ZAR), το οποίο ισοδυναμεί με (σχεδόν) 11.000 ευρώ. Για να έχετε διπλούς αερόσακους και ABS (με EBD) πρέπει να επιλέξετε την έκδοση SX (η πιο ακριβή και κορυφαία της σειράς) ή να επιλέξετε τη νέα έκδοση ασφαλείας, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα και προσθέτει αυτά τα απαραίτητα συστήματα.

Διαβάστε επίσης

Βίντεο: Αυτά τα αυτοκίνητα παραμένουν “δολοφόνοι”

Βίντεο: Ένα αυτοκίνητο για αποφυγή…

Βίντεο: Το ένα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το άλλο στο Μεξικό

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source