Νέο αυτοκίνητο της Kimi Raikkonen

Η Alfa Romeo “ντυμένος” τον Άγιο Βασίλη και λίγο πριν από αυτά τα Χριστούγεννα, το έδωσε Kimi Raikkonen ένα Stelvio 2.0 Turbo!

Το νέο του αυτοκίνητο Προμηθευτής πάγου, θα τον συνοδεύσει μακριά από τις πλαγιές, όπου αυτός και η οικογένειά του θα απολαύσουν το «ιταλικό» στην έκδοση Veloce, απολαμβάνοντας στις δύσκολες σκανδιναβικές συνθήκες την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Ε4. Όσο για το χρώμα, ίσως επηρεάζεται από την ομάδα στην οποία πέρασε τα περισσότερα του χρόνια Φόρμουλα 1, επιλέξτε το Ρόσο Άλφα!

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, είπε για αυτό το ω πρώτο δώρο από Άλφα ρομέο: «Μετά από μια πολύ έντονη σεζόν φέτος, είναι ωραίο να επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένειά μου. Αλλά σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω την απόλαυση της οδήγησης και η επιλογή του Stelvio Veloce 2.0 280 HP με το τετρακίνητο σύστημα Alfa Q4 μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και στο χιόνι της Φινλανδίας».

raikkonen-stelvio-2020-d1000x600

Προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της κίνησης στους πίσω τροχούς, το σύστημα Q4 εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση, οδηγική απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα είναι έτοιμο να βοηθήσει τον οδηγό σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Η καρδιά του συστήματος είναι το σύστημα διανομής ενεργού ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση. Εάν απαιτείται, έως και 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός εξαιρετικά μικρού και χαμηλού βάρους μπροστινού διαφορικού. Η κατανομή ροπής μεταξύ των δύο αξόνων αλλάζει συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του δρόμου και τις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο έλεγχο και σταθερότητα στις στροφές του αυτοκινήτου.

raikkonen-stelvio-2020-b1000x600

«Στο τέλος μιας έντονης αγωνιστικής χρονιάς, ήρθε η ώρα να επιβραδύνετε για λίγο και να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Η Alfa Romeo ήταν δίπλα στην Kimi σε κάθε Grand Prix και τώρα με το Stelvio που επέλεξε ο ίδιος ο Kimi, θα τον συνοδεύσουμε στον προσωπικό του χρόνο. Ανυπομονούμε για τη νέα σεζόν της Φόρμουλα 1, χαιρόμαστε που θα έχει αυτό το όμορφο αυτοκίνητο δίπλα του“, Είπε από την πλευρά του Arnaud Leclerc, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή EMEA.

Ο Kimi έχει σχεδόν τρεις μήνες μπροστά του μέχρι τις επόμενες υποχρεώσεις του Alfa Romeo Racing, για λογαριασμό του οποίου θα οδηγήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

raikkonen-stelvio-2020-c1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο F1 Vlog της σεζόν (βίντεο)
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Χάμιλτον με το NewsAuto
Αποκλειστική συνέντευξη με τον οδηγό της F1 Safety Car Bernd Maylander!

Source