Πρώτη επίσημη γεύση του νέου Nissan Qashqai

Η Nissan παρουσιάζει μερικώς σήμερα το νέο Qashqai που θα παρουσιαστεί επίσημα την άνοιξη του 2021.

Το μοντέλο που άλλαξε την πορεία της κατηγορίας C-SUV το 2007, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 3 εκατομμυρίων αγοραστών σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται να γυρίσει μια άλλη σελίδα – και συγκεκριμένα την τρίτη συνεχόμενη. Ο ιαπωνικός κατασκευαστής ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα Qashqai βρίσκεται επί του παρόντος στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής της, πραγματοποιώντας δοκιμές στους δρόμους της Ευρώπης, πριν από την επίσημη παρουσίασή της την επόμενη άνοιξη.

Nissan Qashqai

«Το νέο Qashqaii αναμένεται να αλλάξει αυτό που πιστεύουν οι αγοραστές για τα οικογενειακά αυτοκίνητα “, δηλώστε με έμφαση τους ηγέτες της ιαπωνικής εταιρείας

Το νέο Nissan Qashqai θα είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C της συμμαχίας της ιαπωνικής εταιρείας με τη Renault. Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του αυτοκινήτου, η τρίτη γενιά του μοντέλου θα έχει, λίγο πολύ, τις ίδιες αναλογίες όσον αφορά το μέγεθος του αμαξώματος.

Από εκεί και πέρα, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη “σύνθεση” του σκελετού για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλό. Η χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής έχει αυξηθεί κατά 50%, αυξάνοντας την ακαμψία και την ασφάλεια του νέου SUV της Nissan σε περίπτωση σύγκρουσης.

Nissan Qashqai

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πίσω πόρτα του νέου Qashqai θα είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά, μια επιλογή που θα εξοικονομήσει 2,6 κιλά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι οι πόρτες, τα φτερά και η μπροστινή κουκούλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο – αυτή η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω εξοικονόμηση βάρους έως και 21 κιλά. Συνολικά, το νέο Nissan Qashqai θα ζυγίζει 60 κιλά λιγότερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ ταυτόχρονα η ακαμψία του φαίνεται βελτιωμένη κατά 41% σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Έχουν γίνει επίσης σημαντικές αλλαγές στην ανάρτηση. Η Nissan υπογραμμίζει ότι τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος έχουν υιοθετήσει σχεδιασμό γόνατου MacPherson, με εκδόσεις μπροστινού τροχού, οι οποίες είναι εφοδιασμένες με τροχούς διαμέτρου έως 19 ίντσες, με ημι-εύκαμπτο πίσω άξονα και τετρακίνηση με τη σειρά τους χρησιμοποιήστε τροχούς 20 ιντσών, εξοπλιστείτε με συγκρότημα πίσω άξονα με πολλαπλούς συνδέσμους.

Nissan Qashqai

Όσον αφορά τους κινητήρες, η Nissan θα προσφέρει δύο επιλογές. Το πρώτο από αυτά θα επικεντρωθεί σε μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού βενζινοκινητήρα 1.300 ίππων (όχι περισσότερο ντίζελ), σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 12V – αυτή η μονάδα θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η δεύτερη επιλογή θα αποτελείται από την υβριδική μονάδα κίνησης e-Power, η οποία θα αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα μπορεί να μετακινεί τους τροχούς “απευθείας”, καθώς και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης (προφανώς με φυσική αναπνοή), ο οποίος δεν θα “συνδεθεί” με τους τροχούς με το ρόλο της φόρτισης της μπαταρίας.

Nissan Qashqai

Η κύρια διαφορά σε σύγκριση με άλλα συμβατικά υβριδικά συστήματα κίνησης είναι ότι εδώ ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει το μέγεθος των αντίστοιχων που συνήθως υπάρχουν σήμερα σε ένα καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο. Η γεννήτρια είναι εκείνη που διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας σε υψηλό επίπεδο, αλλά μπορεί επίσης να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια απευθείας στον κινητήρα για επιπλέον ισχύ. Ο κινητήρας λειτουργεί σε βέλτιστο εύρος στροφών για μέγιστη απόδοση καυσίμου, ενώ ρυθμίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιεί τον θόρυβο και να παρέχει μια φυσική και «συνδεδεμένη» αίσθηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιτάχυνσης.

Το νέο Nissan Qashqai θα είναι εξοπλισμένο με την επόμενη γενιά του συστήματος ProPilot, το οποίο θα έχει αναβαθμισμένες δυνατότητες και το όνομα ProPilot με Nivi-link.

Source