Λύση για την προστασία του πλανήτη από τα ελαστικά αυτοκινήτων

Στο εγγύς μέλλον, ο πλανήτης δεν θα απειληθεί από αναθυμιάσεις, αλλά από αυξημένες εκπομπές επιβλαβούς σκόνης ελαστικών.

Μπορεί η έλευση του ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη ζωή μας για να αποτελέσουμε μία ισχυρός σύμμαχος στη μάχη για αυτόν μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ωστόσο, δεν επαρκεί για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πλανήτη. Ένα άλλο ζήτημα που θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι των αρμόδιων φορέων είναι επιβλαβής σκόνη στα ελαστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με φρεναρίσματος, ο επιτάχυνση και αλλαγή κατεύθυνσης ενός οχήματος, μικροσκοπικός, αόρατο σωματίδια από καουτσούκ “Αποσυνδέθηκε” από ελαστικά με τη μορφή σκόνης.

Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες μικρο-πλαστικοί ρύποι ατμόσφαιρες και ωκεανούς, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, και υπάρχουν πολλοί που εξισώνουν το επιπτώσεις της σκόνης των ελαστικών με αυτά του πλαστικά μίας χρήσης.

Το ισχυρό, στην πραγματικότητα, διακοπή ρεύματος στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όχι μόνο δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει “Οικολογικοί πονοκέφαλοι”.

Ειδικότερα, ο αποφασιστικός περιορισμός των εκπομπών καυσαερίων που θα προκύψει από τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, μπορεί να αντισταθμιστεί από… εκπομπές ελαστικών, αναφέρει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αυξημένο βάρος – κυρίως λόγω της μπαταρίας – σε σύγκριση με τις συμβατικές, πράγμα που σημαίνει υψηλότερες εκπομπές σκόνης από τα ελαστικά.

Προληπτικά, προσπαθεί να παρέμβει ομάδα μαθητών από το Λονδίνο, που εισάγεται ως ο Λάστιχο Συλλογικός“. Η οικολογικά ευαίσθητη ομάδα νέων ανέπτυξε μια έξυπνη ομάδα συσκευή που λειτουργεί ως συλλέκτης του αναμετάδοση μικροσκοπικός σωματίδια κατασκευασμένο από καουτσούκ.

Για να είμαστε ακριβείς, αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιεί το ηλεκτροστατικός και αεροδυναμική περιστρεφόμενου τροχού, συλλέγοντας σωματίδια κατά την εκπομπή τους.

Τότε γίνεται το διαχωρισμός κατάλληλα για δεύτερη χρήση σωματίδια από το “σκουπίδια”, έτσι ώστε το πρώτο να να ξαναχρησιμοποιηθεί -για παράδειγμα για τη δημιουργία νέων ελαστικών.

Ακολουθεί το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη φοιτητική ομάδα:

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μόνο 15 αυτοκίνητα «έκοψαν» το KTEO σε 1,94 εκατομμύρια επιθεωρήσεις

Η Νέα Υόρκη πληρώνει τους ηλίθιους καλά!

Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – κλέβουν καταλύτες!

Source