Έχει ξεκινήσει η παραγωγή του Audi e-tron GT

Αν και δεν έχει ακόμη επίσημα αποκαλυφθεί, το εργοστάσιο Audi στο Neckarsulm ξεκίνησε την κατασκευή του e-tron GT, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που κατασκευάστηκε στη Γερμανία.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την… πρώτη γεύση που πήραμε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εισαγωγής στα μοντέλα προ-παραγωγής του νέου e-tron GT στο νησί της Ρόδου, το νέο, καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο Gran Turismo της γερμανικής εταιρείας εισέρχεται στην παραγωγή στο το Böllinger Höfe στο Neckarsulm, σε μια μονάδα που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής εξοικονομεί επιπλέον πόρους, αποφεύγοντας, για παράδειγμα, χαρτί και υλικά συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί εκτεταμένη ανακύκλωση χρησιμοποιώντας κλειστούς βρόχους αλουμινίου και πολυμερούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σχεδιάστηκε ένα νέο μοντέλο Audi χωρίς την κατασκευή φυσικού πρωτοτύπου.

Audi e-tron GT

Το Audie-tron GT είναι μοναδικό με κάθε τρόπο, όπως και η διαδικασία παραγωγής του στο BöllingerHöfe, το οποίο χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντικό αποτύπωμα ουδέτερο από άνθρακα. Στις αρχές του 2020, ολόκληρο το εργοστάσιο Neckarsulm άρχισε να χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Μια συνδυασμένη μονάδα παραγωγής θερμότητας και παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο παρέχει τη θερμότητα που απαιτείται για την παραγωγή, ενώ η Audi χρησιμοποιεί “πιστώσεις άνθρακα” από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος για να αντισταθμίσει τις εκπομπές που επί του παρόντος δεν μπορούν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Audi e-tron GT

Ακολουθώντας τα βήματα των εγκαταστάσεων των Βρυξελλών και Győr στην Ουγγαρία, το Böllinger Höfe είναι τώρα το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής άνθρακα της Audi στη Γερμανία. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα και ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της Audi που μετατρέπει όλα τα φυτά της παγκοσμίως σε ουδέτερα άνθρακα φυτά έως το 2025 στο πλαίσιο Mission: Zero

Audi e-tron GT

Εξίσου μεγάλη προσοχή δόθηκε σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Τα διάφορα εξαρτήματα φτάνουν στο εργοστάσιο σιδηροδρομικώς, μέσω DB Cargo, με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι ατμομηχανές χρησιμοποιούν CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο), ενώ τα απαραίτητα φορτηγά κινούνται με βιομεθάνιο ή υγροποιημένο φυσικό αέριο, για μεγαλύτερες αποστάσεις. Μείωση εκπομπών CO2 έως και 20% και οξειδίων του αζώτου κατά 85%, σε σύγκριση με τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Audi e-tron GT

Επιστρέφοντας στο εργοστάσιο, η ανακύκλωση αλουμινίου “κλειστού βρόχου” έχει υιοθετηθεί, πράγμα που σημαίνει συνεχή τροφοδοσία, χρήση και ανακύκλωση του υλικού κατά τη διαδικασία κατασκευής ενός αυτοκινήτου. Αυτό εξοικονομεί πολύτιμες πρώτες ύλες και βελτιώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του μοντέλου προτού ακόμη εισέλθει στη φάση χρήσης. Το ίδιο ισχύει και για την ανακύκλωση πολυμερών, με το σύνθημα να “μετατρέπει το παλιό σε νέο”. Σε ένα τρέχον πιλοτικό έργο, τα απόβλητα πολυμερούς από το συγκρότημα παραγωγής Α6 και Α7 ταξινομούνται ομοιογενώς, τεμαχίζονται και στη συνέχεια μετατρέπονται σε πρώτη ύλη για τρισδιάστατους εκτυπωτές στη διαδικασία παραγωγής. Περισσότερα από 100 εξαρτήματα Audi e-tron GT κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο.

Audi e-tron GT

Τέλος, το e-tron GT είναι το πρώτο Audi που κατασκευάστηκε χωρίς φυσικό πρωτότυπο. Ουσιαστικά, χρησιμοποιήθηκαν λογισμικό εντός της εταιρείας και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Μερικά από τα ειδικά δοχεία για τη μεταφορά ευαίσθητων ανταλλακτικών σχεδιάστηκαν επίσης χωρίς πρωτότυπα, χρησιμοποιώντας την ίδια εικονική μέθοδο. Αυτό εξοικονομεί μέταλλο, αλλά και συσκευασία για την προστασία των εξαρτημάτων.

Source