Αττική Οδός – e-Learning “Τα μάτια ανοίγουν στο δρόμο!”

Η Αττική Οδός συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος οδικής ασφάλειας στους μαθητές με το πρόγραμμα e-Learning “Eyes Open on the Road!”

Η προώθηση της κουλτούρας της οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα αποτελεί διαρκή προτεραιότητα της “Αττικής Οδού Α.Ε.” και της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης “Attikes Diadromes SA”. Σε αυτό το πλαίσιο, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αλλά και στις άνευ προηγουμένου συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κοραναϊού, οι Εταιρίες δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση ψυχολόγων, δασκάλων και ειδικών στις μεταφορές, το πρόγραμμα e-Learning για μαθητές Β ‘και C ‘Gymnasium and Lyceum “Eyes Open on the Road: The e-Learning Edition”, που έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο του 2020.

Εκμάθηση

Ο στόχος του προγράμματος είναι να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διαδώσει το σημαντικό μήνυμα της οδικής ασφάλειας στους μαθητές, μια περίοδο κατά την οποία η ανάγκη για αποτελεσματική εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών παραμένει σχετική και επιτακτική: Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η θέση όσον αφορά τα ποσοστά θνησιμότητας σε τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 24 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, Βάση δεδομένων οδικής ασφάλειας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της εξελισσόμενης πανδημίας, μερικές φορές, με μερική ή ολική αναστολή των σχολείων, τα αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα e-Learning ξεπερνούν τους 3.000 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα είναι η διαδικτυακή ανάπτυξη του επιτυχημένου σεμιναρίου “Eyes Open on the Road!”, Το οποίο ξεκίνησε με ζωντανές παρουσιάσεις από έναν ειδικό εκπαιδευτή στις τάξεις και ευαισθητοποίησε περισσότερους από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής. Είναι μέρος μιας σειράς προγραμμάτων ευαισθητοποίησης που είναι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εταιρείες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με βασικούς και ειδικούς κανόνες οδικής ασφάλειας.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 150.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα προγράμματα ευαισθητοποίησης στην Περιφέρεια Αττικής. Με έμφαση στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης παιδιών και εφήβων, οι εταιρείες, επιδιώκουν συνεχώς να διαδραματίσουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για το πολύτιμο μερίδιο της οδικής κουλτούρας στη χώρα μας, να ανανεώσουν και φέτος όλα τα ήδη ευαίσθητα προγράμματα και σχεδιάστε νέες συνεργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, καθώς και γενικότερα για θέματα οδικής ασφάλειας στον ιστότοπο www.aodos.gr. δελτίο τύπου

Source