Εδώ είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Made in… Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση και η e.GO ανακοίνωσαν επίσημα την επερχόμενη κατασκευή του δεύτερου εργοστασίου στη χώρα μας, με σκοπό την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως. Ας δούμε τι θα είναι αυτά τα αυτοκίνητα.

Το επόμενο e.GO Mobile είναι μια γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την πόλη, που χαρακτηρίζονται από το τεχνολογικό τους προφίλ υψηλής τεχνολογίας.

Το κύριο μοντέλο του είναι το e.GO Life, ένα τρίθυρο, 4θέσιο αυτοκίνητο με μήκος 3.348 μέτρα, το οποίο έχει χώρο αποσκευών 140 λίτρων (640 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα).

Χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα Bosch τοποθετημένο στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου. Αυτός ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 21,5 kWh, η οποία με φόρτιση προσφέρει εύρος 203 km στην πόλη ή 139 km και όταν χρησιμοποιείται στην εθνική.

Το e.GO Life μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω μιας κοινής πρίζας είτε μέσω της ειδικής εταιρείας Wallbox e.Go.

Η κατασκευή του e.GO Life γίνεται σε πλαίσιο αλουμινίου, ενώ Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό πολυμερές υλικό. Η E.Go υπογραμμίζει ότι πολλά από τα ανταλλακτικά της μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της «ζωής» του αυτοκινήτου.

Το δεύτερο μοντέλο e.GO είναι το e.GO Sport, μια έκδοση του e.GO Life με δυναμικά χαρακτηριστικά, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σπορ ανάρτηση, βελτιωμένη αεροδυναμική, μεγαλύτερους τροχούς (18 ίντσες), αλλά και μια τονισμένη εμφάνιση και εσωτερικό.

Ο ηλεκτροκινητήρας e.GO Sport είναι πιο ισχυρός και αποδίδει 109 ίππους, ενώ η μπαταρία είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτήν του e.GO Life και έχει χωρητικότητα 30 kWh.

Η E.Go παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο e.GO Life Concept Cross, που ανακοινώνει μια νέα έκδοση με χαρακτηριστικά crossover του ηλεκτρικού της μοντέλου. Τόσο το e.GO Sport όσο και το Cross δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την κατασκευή τους.

Όσον αφορά τις τιμές, το e.GO Life είχε μια αρχική τιμή στη Γερμανία 17.900 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, αλλά αυτή ήταν η παλαιότερη έκδοση των 20, με τον ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων, ο οποίος δεν παράγεται πλέον. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τιμές για το μοντέλο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή ήταν η πορεία των εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Κλείδωμα: Καταγραφή παραβιάσεων της κυκλοφορίας

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Source