Το ηλεκτρικό Fiat 500 στην Ελλάδα – Τιμές

Η γκάμα του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 διατίθεται στην ελληνική αγορά, με τιμές που μέσω του προγράμματος επιδότησης “I move Electric” ξεκινούν κάτω από 20.000 ευρώ.

Το νέο μοντέλο είναι το μόνο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις hatchback και cabrio, αλλά και στην έκδοση 3 + 1, όπου χωρίς αλλαγή των εξωτερικών διαστάσεων του αυτοκινήτου, οι σχεδιαστές πρόσθεσαν μια επιπλέον πόρτα με απόλυτα αρμονικό τρόπο. στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, προσφέροντας ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό και κορυφαία πρακτικότητα και εργονομία. Εκτός από τις τρεις επιλογές αμαξώματος, το νέο ηλεκτρικό 500 διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα επένδυσης και δύο διακοσμητικά και αυτονομία για να καλύψει καλύτερα τις διαφορετικές ανάγκες του κοινού. Έτσι, για όσους οδηγούν σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη, αλλά και υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, η έκδοση Action με μπαταρία 23,8 kWh είναι η ιδανική επιλογή με αυτονομία άνω των 180 km στον κύκλο WLTP και προηγμένο σύστημα σύνδεσης που επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή από τον χρήστη στον χρήστη. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της έκδοσης Action είναι 95 hp (70kW) και δίνουν εξαιρετικά καλή απόδοση με επιτάχυνση από ακινητοποίηση στα 100 km / h έως 9,5 dl. και από ηρεμία στα 50 km / h στα 3,1 dl. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 km / h.

Νέο 500

Οι άλλες τρεις εκδόσεις, το Passion, το Icon και το συλλεκτικό La Prima, είναι εξοπλισμένα με μπαταρία 42 kWh που εξασφαλίζει εύρος πάνω από 320 km στον κύκλο WLTP και περισσότερα από 460 km. σε αστικές συνθήκες. Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα είναι 118 hp (87 kW) και η απόδοση ακόμα καλύτερη, με την επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως 100km / h να ολοκληρωθεί σε 9 dl και από ακινησία στα 50km / h έως 3,1 dl. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km / h. Το νέο ηλεκτρικό 500 είναι επίσης εξαιρετικά προηγμένο όσον αφορά τις επιλογές φόρτισης σε οικιακά ή δημόσια δίκτυα. Η έκδοση Action είναι εξοπλισμένη με έναν ενσωματωμένο φορτιστή 50 kW που επιτρέπει την ολοκλήρωση της φόρτισης (0-80%) στο δίκτυο DC σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ οι άλλες εκδόσεις έχουν έναν ενσωματωμένο φορτιστή 85 kW που ολοκληρώνει τον αντίστοιχο διαδικασία σε 35 λεπτά, ενώ στο ίδιο δίκτυο μόλις 5 λεπτά φόρτισης αρκούν για να διασφαλιστεί η αυτονομία περίπου 50 km

Όλες οι εκδόσεις έχουν λιανική τιμή πριν από τους φόρους κάτω των 30.000 ευρώ και έτσι επωφελούνται από το μέγιστο ποσοστό (20%) της κρατικής επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι τιμές περιλαμβάνουν επίσης το όφελος που προκύπτει από τα κίνητρα που προσφέρει το κράτος για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω του προγράμματος “I move Electric”.

ΤΙΜΕΣ 500εΌλες οι εκδόσεις του νέου ηλεκτρικού 500 είναι εξοπλισμένες με προηγμένα συστήματα βοήθειας οδήγησης (ADAS) που εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, ενώ το μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, το οποίο μπορεί να προσφέρει αυτόνομο επίπεδο οδήγησης 2. Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι η συνδεσιμότητα δυνατότητες, με το νέο ηλεκτρικό 500 να είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου FCA που θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πολυμέσων UConnect 5, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει ασύρματη λειτουργία Mirroring με δύο φορητές συσκευές, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Source