Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για το Ford Kuga

Η Ford εισάγει στις νέες τεχνολογίες ασφάλειας και οδήγησης Kuga δύο που ενεργούν προληπτικά εντοπίζοντας και προειδοποιώντας τους οδηγούς για επικείμενους κινδύνους στο τυφλό σημείο.

Το σενάριο είναι γνωστό στους περισσότερους οδηγούς: αφού ελέγξετε τους καθρέφτες και την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο για να αλλάξετε λωρίδες, ξαφνικά ένα άλλο όχημα, κυριολεκτικά από το πουθενά, εμφανίζεται από πίσω ή από το πλάι.

Η αλλαγή λωρίδων μπορεί να είναι μια ρουτίνα διαδικασία για τους οδηγούς όταν οδηγούν σε αυτοκινητόδρομους, ωστόσο ακόμη και οι πιο προσεκτικοί και έμπειροι μπορεί να αποτύχουν να αξιολογήσουν μια επικίνδυνη κατάσταση, ειδικά στο τυφλό σημείο. Ο ανεπαρκής έλεγχος και η εσφαλμένη κρίση της ταχύτητας ή της κατεύθυνσης ενός άλλου οχήματος έχει αποδειχθεί ότι είναι η αιτία περισσότερων από το ήμισυ όλων των τροχαίων ατυχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Για πάνω από μια δεκαετία, η Ford προσφέρει τεχνολογία Blind Spot Information System (BLIS) που προειδοποιεί τους οδηγούς για την παρουσία οχημάτων στο τυφλό σημείο τους ενεργοποιώντας μια προειδοποιητική λυχνία στον εξωτερικό καθρέφτη. Τώρα, το νέο Lane-Keeping System with Blind Spot Assist πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς μπορεί να ασκήσει ελαφριά δύναμη στο τιμόνι για να αποθαρρύνει τους οδηγούς από την αλλαγή λωρίδων όταν βρίσκονται στο μονοπάτι ενός άλλου οχήματος και να τους καθοδηγήσει για να το αποφύγουν. κίνδυνος.

Οι αισθητήρες Blind Spot Assist του νέου Ford Kuga ανιχνεύουν για οχήματα σε παράλληλες λωρίδες σε απόσταση έως 28 m, με συχνότητα 20 φορές το δευτερόλεπτο, με ταχύτητες από 65 έως 200 km / h. Παρακολουθώντας τα σήματα δρόμου με τη βοήθεια κάμερας προς τα εμπρός, η παρέμβαση του συστήματος μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν η μονάδα ελέγχου εντοπίζει αλλαγή λωρίδας και εκτιμά μέσω κατάλληλων υπολογισμών ότι τα δύο οχήματα βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης. Στην πράξη, το σύστημα Lane-Keeping with Blind Spot Assist μπορεί να παρέμβει και να αποτρέψει τις συγκρούσεις με οχήματα που πλησιάζουν σε ταχύτητες έως και περίπου 30 l / h.

Το νέο Ford Kuga κάνει επίσης το παγκόσμιο ντεμπούτο του με την τεχνολογία Intersection Assist που χρησιμοποιεί κάμερα μπροστά, σε συνδυασμό με ραντάρ, για την παρακολούθηση και την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται σε παράλληλες λωρίδες. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φρένα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως και 30 km / h για να αποτρέψει ή να μετριάσει τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης, σε περιπτώσεις όπου ο οδηγός, ενώ στρίβει, μπαίνει ξαφνικά στη διαδρομή ενός άλλου οχήματος – είναι ένα κοινό φαινόμενο σε διασταυρώσεις ή σε μικρές πλατείες. Λειτουργώντας χωρίς την ανάγκη ανίχνευσης στοιχείων όπως διαχωρισμοί λωρίδων ή συγκράτηση, το σύστημα διασταύρωσης μπορεί ακόμη και να παρέμβει σε χώρους στάθμευσης, εργοτάξια ή σε άλλες τοποθεσίες χωρίς σαφή σήμανση ή προτεραιότητες κυκλοφορίας.

Και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να λειτουργήσουν στο φως της ημέρας και στο σκοτάδι, με τους προβολείς αναμμένους.

Source