Οδηγούμε το Audi RS e-tron GT

Μια ειδική οδηγική εμπειρία από την εκ των προτέρων παραγωγή του εκρηκτικού ηλεκτρικού Gran Turismo της Audi.

Με μια ξαφνική πρόσκληση-έκπληξη βρεθήκαμε στη Ρόδο όπου το Όντι πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού supership του, το οποίο ονομάζεται “RS e-tron GT“. Το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα Porsche Taycan αρκεί για να περιγράψει τις δυνατότητες κατασκευής.

Η γερμανική εταιρεία επέλεξε τη χώρα μας για αυτήν την παρουσίαση λόγω της καλής απόδοσής μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίστοιχα, ελήφθησαν ειδικά μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων, καθώς η μεταφορά μας από το αεροδρόμιο στην (εξωτερική) περιοχή παρουσίασης έγινε με ένα αυτοκίνητο για κάθε εκπρόσωπο.

Το εντυπωσιακό μοτίβο με το οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν καλύψει το σώμα των σχεδόν 5 μέτρων του RS e-tron GT, προσελκύει ακόμη περισσότερο, αλλά δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθούν οι γραμμές και οι γραμμές του αυτοκινήτου. Μπαίνουμε μέσα, με τους κουβάδες να προδιαθέτουν για μια υπέροχη οδηγική εμπειρία. Η γκρι ταπετσαρία alcantara στα καθίσματα, στις πόρτες και στην οροφή δημιουργεί μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα Παρά τη διαμόρφωση του coupe, το πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τους κανονικούς επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών, αν και δεν είναι εντυπωσιακός στο μάτι (δεν έχουμε δοθεί επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί) θα χωράει μερικές αποσκευές στο ταξίδι .

Οδηγούμε το Audi RS e-tron GT

Είμαστε άνετοι στη θέση οδήγησης και στο πνεύμα της μη αναγνωρίσιμης ταυτότητας, μαζί με το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο περπατάμε με μια μάσκα KN95, καθώς καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμής, ακόμη και κατά τη φωτογράφηση, συνοδεύουμε από έναν μηχανικό της εταιρείας.

Ο Ralph, δίπλα μας, εξακολουθεί να απολαμβάνει το γλυκό κλίμα της Ελλάδας, καθώς στο Ingolstadt η θερμοκρασία έχει μειωθεί στον 1ο C. Μας βοηθά να ξεκινήσουμε ξεδιπλώνοντας τα κομμάτια υφάσματος, τα οποία καλύπτουν την κονσόλα από αδιάκριτα μάτια, όπου το κουμπί έναρξης και επιλογέας κιβωτίου ταχυτήτων.

Το RS e-tron GT είναι ουσιαστικά το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που βασίζεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο δάπεδο για τις ανάγκες της ηλεκτρικής πρόωσης. Το γεγονός ότι μοιράζεται τα μηχανικά μέρη του με το εκρηκτικό Ταϊκαν προδιαγραφές για ομοιότητες, αλλά και τις απαραίτητες διαφορές στο στυλ του μοντέλου, το οποίο έχει χαρακτηριστικά Gran Turismo. Με άλλα λόγια, στόχος της Audi ήταν να δημιουργήσει μια ομάδα με κορυφαίες επιδόσεις αλλά ταυτόχρονα φιλική στην καθημερινή ζωή.

Χρειάστηκαν μόνο λίγα μέτρα πίσω από το τιμόνι του e-tron GT για να καταλάβουμε ότι κάτι “παίζει” με τον ήχο του κινητήρα που είναι τεχνητός και προέρχεται από ένα ηχείο στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ενώ με τον επιπλέον … ήχο συσκευασία του αυτοκινήτου Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο επιπλέον εσωτερικά και δύο εξωτερικά ηχεία στο πίσω μέρος.

Οδηγούμε το Audi RS e-tron GT

Οδήγηση του e-tron GT

Σε μια καταπληκτική στριφογυριστή διαδρομή στο βόρειο τμήμα του νησιού, μπορέσαμε να απολαύσουμε την προ-παραγωγή e-tron GT, με το πέρασμα μας να μην περνάει τίποτα απαρατήρητο.

Η συνδυασμένη ισχύς των ηλεκτρικών κινητήρων από τους δύο άξονες τους φτάνει 598 hp και 646 σε λειτουργία overboost, παραμένοντας μια ιδέα της Taycan, ωστόσο, αρκεί για την εκτόξευση του αμαξώματος των 2.420 kg (χάλυβας υψηλής αντοχής και αλουμίνιο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του αυτοκινήτου), με 100 km / h να είναι ακινητοποιημένα σε λιγότερο από 3,5 δλ.

Ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων για τον κινητήρα του πίσω άξονα εξασφαλίζει την ίδια πληθωρική επιτάχυνση σε υψηλές υψηλές ταχύτητες με το τελικό να φτάνει τα 250 km / h.

Μετά από μια σύντομη περίοδο αναγνώρισης πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, ξεκινάμε σταδιακά και παίρνουμε τον ρυθμό. Ο Ralph, ο συνοδηγός μας, δεν φαίνεται να ανησυχεί. Το αυτοκίνητο ακολουθεί αμέσως τις εντολές του οδηγού και κάθε πάτημα στο δεξί μας πεντάλ … ακτινοβολεί στην επόμενη στροφή. Τα στάνταρ κεραμικά φρένα αποδεικνύονται άξια για την απόδοση της κατασκευής, ενώ στις στροφές είναι εντυπωσιακό ότι η αυξημένη μάζα του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν επηρεάζει αρνητικά τα όρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου, αλλά αντίθετα, τη συνολική αίσθηση είναι ένα πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο αυτοκίνητο.

Επιλέγουμε το Δυναμικό πρόγραμμα και με κάθε βαθύ πάτημα του δεξιού πεντάλ, η επιτάχυνση λάμπει σε σχέση με όλα όσα έχετε βιώσει σε μια κατασκευή που προορίζεται για το δρόμο. ο 830 Nm της ροπής είναι εντελώς αδιάφοροι για το βάρος του αυτοκινήτου και είναι εκεί για να φέρουν πονοκέφαλο στον οδηγό που θέλει ξανά και ξανά την αίσθηση της ρίψης. Στις γωνίες αισθάνεστε ότι η ισχύς κατανέμεται περισσότερο στους πίσω τροχούς, με την ουρά να έχει την τάση να είναι ανεξάρτητη, έτσι ώστε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα να τη μαζεύουν αμέσως πίσω.

Το τιμόνι με επικάλυψη Alcantara, αν και ελαφρύ (ακόμη και σε Dynamic), παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες και συμβάλλει – σε συνδυασμό με την τετρακίνηση – στην αίσθηση ενός πιο ευέλικτου αυτοκινήτου, σε σχέση με τον όγκο του.

Τα θηλαστικά ελαστικά (285/35 μπροστά και 305/30 πίσω) στους τροχούς 21 ιντσών διασφαλίζουν την απαραίτητη πρόσφυση και παρά το εντυπωσιακό είναι ότι παρά το χαμηλό προφίλ, η άνεση της ανάρτησης ανταποκρίνεται με εντυπωσιακή ανοχή σε παρατυπίες της ελληνικής ασφάλτου και γεγονός σε όλους τους οδηγούς.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάρτηση αέρα, η οποία μειώνεται κατά 22 mm. σε υψηλές ταχύτητες, ενώ μπορεί να ανυψώσει 20 mm. προκειμένου να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια.

Σε περίπου 150 χλμ. Της διαδρομής, προφανώς δεν ενδιαφερόμαστε για το ζήτημα της αυτονομίας, με την μπαταρία του 93,4 kWh για να εξασφαλίσετε απόσταση περίπου 400 χλμ.

Είναι αυτονόητο ότι μετά από αυτήν την εθιστική εμπειρία περιμένουμε την τελική παρουσίαση μετά την αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής.

Source