Νέο υβριδικό Citroen C5 Aircross Plug-in

Η plug-in υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross έρχεται στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο, προσφέροντας ασφάλεια και απόδοση χάρη στη συνδυασμένη ισχύ των 225 ίππων.

Το νέο Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid SUV επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί όλες τις καθημερινές του κινήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία, χρησιμοποιώντας την αυτονομία 55 km (WLTP) που προσφέρει η μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh. Κάτω από την μπροστινή κουκούλα ενώνει έναν 4-κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων PureTech με 180 hp, προδιαγραφές Euro 6, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW (περίπου 109 HP), ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκίνητου ë-EAT8 Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τα 225 ίππους, ενώ η ροπή στα 320 Nm – χαρακτηριστικά που εγγυώνται αφενός, ασφαλή προσπέραση και αφετέρου, κάτι περισσότερο στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης ( σε αυτόν τον τομέα η νέα πίσω ανάρτηση παίζει το ρόλο της, η οποία είναι πολλαπλών συνδέσεων λειτουργεί υπέρ της συμπεριφοράς του δρόμου).

Ο οδηγός έχει την επιλογή οδήγησης είτε με το συνδυασμό των δύο κινητήρων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς καν εκπτώσεις στον τομέα της απόδοσης, καθώς η διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει ομαλές κινήσεις στην πόλη και ακόμη και σε ταχύτητες έως και 135 χλμ / ώρα. Αυτή η λειτουργία μειώνει επίσης τον θόρυβο, για τον οποίο έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα (π.χ. ηχομονωτικά μπροστινά παράθυρα). Ταυτόχρονα, δεδομένων των μηδενικών εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid μπορεί να εισέλθει σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας, οι οποίες είναι ανοιχτές μόνο σε οχήματα μηδενικών εκπομπών – ZEV (Zero Emissions Vehicles).

Η φόρτιση της μπαταρίας είναι πλέον ευκολότερη (από 2 έως 7 ώρες στη χειρότερη περίπτωση) και μπορεί να προγραμματιστεί για να επωφεληθεί του μειωμένου λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας είτε την κύρια οθόνη αφής στον ταμπλό του αυτοκινήτου είτε την εφαρμογή My Citroën για κινητά. Τα 20 συστήματα οδήγησης οδήγησης του νέου επαναφορτιζόμενου υβριδικού Citroën αποδεικνύονται πολύτιμοι σύντροφοι. Μεταξύ αυτών, το Highway Driver Assist, ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Χάρη στην έξυπνη αποθήκευση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, οι διαθέσιμοι χώροι δεν επηρεάστηκαν, με το νέο μοντέλο να έχει έναν εξαιρετικά μεγάλο κορμό από 460 έως 600 λίτρα (ανάλογα με το κάθισμα), το οποίο αποτελεί ρεκόρ για το κατηγορία plug-in υβριδικών C-SUV. Η παρουσίαση του νέου SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid σηματοδοτεί την ενεργειακή μετατόπιση της γαλλικής εταιρείας η οποία έως το 2023 θα έχει ηλεκτρικές εκδόσεις στο 80% της γκάμας της, ενώ το 2025 όλα τα μοντέλα της θα συνοδεύονται από μια γενικά ηλεκτρική έκδοση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, με την κυκλοφορία του νέου υβριδικού SUV C5 Aircross, όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφόρησε η Citroën θα προσφέρονται σε ηλεκτρική έκδοση. δελτίο τύπου


Νέο υβριδικό SUV C5 Aircross Plug-in: Βενζινοκινητήρας PureTech 180 S&S Euro 6 – 180hp (132kW). Ηλεκτρικός κινητήρας 110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων Συνδυασμένη ισχύ 225 hp (165 kW). Ροπή κινητήρα 320 Nm. Μπαταρία υψηλής τάσης 200V, Li-Ion 13,2 kWh. 4X2 μετάδοση στους μπροστινούς τροχούς. Ë-EAT8 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων Ηλεκτρική αυτονομία 55 km (WLTP). Ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος 135 km / h. Εκπομπές CO2 από 32 g / km (WLTP). Κατανάλωση καυσίμου 1,4 L / 100km (WLTP). Χρόνος φόρτισης 2 ώρες με 32A Wallbox και τον προαιρετικό φορτιστή 7,4kW 4 ώρες με το Legrand 14A Green up και τον τυπικό φορτιστή 3,7 kW 7 ώρες στο οικιακό δίκτυο 8A


Το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο.

Source