30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα e.GO κατασκευασμένα… Ελλάδα!

Επιβεβαίωση του Newsauto.gr για επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ, 1.000 θέσεις εργασίας και ίδρυση Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 5,500 έμμεσες και παραγωγική ικανότητα έως 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο θα φέρει μέσα Ελλάδα ο επένδυση του Γερμανικά Επόμενο e.GO σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά ευχαρίστησε τα στελέχη της Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την πρόθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα μας. Τότε ο κ. Μητσοτάκης Τόνισε ότι: “Το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να ανέβει περαιτέρω στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, ενώ αποτελεί επίσης ένα λαμπρό παράδειγμα που μπορεί να προσελκύσει άλλες επενδύσεις από την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία. Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να υποστηρίξει την επένδυση που θα δημιουργήσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5,500 έμμεσες. »

Ο Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα δύο μέρη συμφώνησαν και σύμφωνα με εκτιμήσεις στα ακόλουθα Η κατασκευή θα ξεκινήσει σε 3 έως 6 μήνες του εργοστασίου με στόχο τους επόμενους 24 μήνες για να ξεκινήσω τη λειτουργία. Η παραγωγή θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και τα αυστηρά γερμανικά πρότυπα εφαρμόζονται στο εργοστάσιο παραγωγής το 2003 Γερμανία. Το εργοστάσιο θα λειτουργεί με εγχώριο εργατικό δυναμικό και τα στελέχη θα εκπαιδευτούν στο εργοστάσιο παραγωγής το Γερμανία. Ο Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη μεγάλων εταιρειών. Ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα μας με αυτήν τη συμφωνία. Η εγκατάσταση θα έχει παραγωγική ικανότητα έως και 30.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ το ποσό της επένδυσης σε φάση εκκίνησης, εκτιμάται στο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ και παρέχεται σε απασχολεί 1.000 υπαλλήλους αρχικά. Προς το Επιχείρηση Ελλάδα τονίζει με αυτήν τη συμφωνία, επίσης, την πολιτική αξία της μεταρρύθμισης που ενίσχυσε το Οικονομική Διπλωματία. “Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την εφαρμογή του, αλλά και για τη διευκόλυνση άλλων επιχειρηματικών προοπτικών που αναβιώνουν τον βιομηχανικό κλάδο παραγωγής στη χώρα μας”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Next.e.GO Mobile SE κ. Ulrich Hermann επεσήμανε ότι: «Τα προϊόντα της εταιρείας Next.e.GO Mobile διακρίνονται για τις τεχνολογικές καινοτομίες τους αλλά και για την υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν, όπως 5G σύνδεση, δίνοντάς τους ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Τα μοντέλα μας απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές όπως θα είναι προμηθευτός να αποκτήσω. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που επιλέξαμε την Ελλάδα για την επένδυσή μας. Ο σχεδιασμός και τα βιομηχανικά χαρακτηριστικά του τεχνολογία παραγωγής 4.0 του e.GO Life αφενός και τα ευέλικτα μοντέλα επιχειρηματικής συνεργασίας που προωθεί από την άλλη προσφορά Επόμενο Πηγαίνετε SE τη δυνατότητα μετατροπής της αστικής κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η πολιτική της επιλογή Ελληνική κυβέρνηση Για κινητικότητα χωρίς άνθρακα ανταποκρίνεται τέλεια στην αποστολή μας στο Επόμενο.e.GO SE. “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτή τη συνεργασία επιτυχημένη και ανυπομονούμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αντώνης Γεωργιάδης Τόνισε, μεταξύ άλλων: «Έχω επιλέξει προσωπικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο και εργοστάσιο συναρμολόγησης σε Ελλάδα θα δώσει την ευκαιρία να Έλληνες καταναλωτές για να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πολύ προσιτή τιμή. Όταν ξεκινάτε την παραγωγή, ξέρετε ότι θα έχετε μια φιλική κυβέρνηση στο πλευρό σας. “

Ειδικότερα, τα κύρια σημεία του επενδυτικό σχέδιο συμπεριλάβετε στο εγκατάσταση βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με παραγωγική ικανότητα έως και 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο ενώ το ποσό επένδυσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η επένδυση από τη γερμανική εταιρεία αναμένεται να δημιουργήστε 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και γύρω 5.500 έμμεσες θέσεις στο ευρύτερο σύστημα υποστήριξης που θα παρέχει το εργοστάσιο.

Στην πραγματικότητα το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καταρτίζεται συχνά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Άαχεν, Γερμανία.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παραγωγή μεταλλικών μερών, το εξωτερικό θερμοδιαμόρφωση, ο τελικός προσαρμογή του οχήματα και το έλεγχος ποιότητας.

Εκτός από τα παραπάνω, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός Τεχνολογική πανεπιστημιούπολη και Καινοτομία που θα συνδέσει το επιστημονικός και τεχνολογική έρευνα με το παραγωγή.

Οφέλη για την ελληνική οικονομία

Ο επένδυση του Γερμανός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φέρει σημαντικά οφέλη ελληνική οικονομία όπως θα το έργο αποκορύφωμα ο Ελλάδα σε διεθνή αγορά ως ένα από τα κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες σε ηλεκτροκινητικότητα μέσω της δημιουργίας εγχώρια παραγωγική ικανότητα.

Επίσης το εργοστάσιο θα προκαλέσει επιπλέον εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιπτώσεις, όπως αναμένεται να προσφέρει δυναμικά σε αύξηση της απασχόλησης Την ίδια στιγμή αξιοποίηση εξειδικευμένων, υψηλός δεξιότητες ανθρώπινο δυναμικό, η προώθηση καινοτόμος τεχνολογία σε κατασκευή οχημάτων και τη μεγέθυνσή του οικοσύστημα εταιρείες υποστήριξης (αποτέλεσμα συμπλέγματος).

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού τοπικού δικτύου προμηθευτών για παραγωγικές ανάγκες του εργοστασιακή μονάδα. Συγκεκριμένα στους τομείς τους μεταλλικά μέρη, του αλουμίνιο, του υφασμάτων και το δικό του εσωτερικό οχημάτων, από κρύσταλλα, και τα λοιπά.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και άλλοι διεθνώς γνωστές βιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων, σταδιακά το μεταμορφώνει Ελλάδα σε μια χώρα αναφοράς στο ηλεκτροκινητικότητα και στο διεθνές εμπορικό σήμα. Έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης συμμετοχής στη Γερμανία Volkswagen στην Ελλάδα (Αστυπάλαια) στον τομέα της ηλεκτρική κίνηση και αυτήν αυτόνομη οδήγηση.

Προσφέρεται επίσης σε ευρύτερος πληθυσμός η πιθανότητα γρήγορη πρόσβαση σε ηλεκτροκινητικότητα σε προσιτό κόστος.

Τέλος το μεταφορά τεχνογνωσίας από το Γερμανία σε Ελλάδα σε ένα άνευ προηγουμένου για δεδομένα ελληνικού τομέα, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική προς την οποία απευθύνεται πράσινη ανάπτυξη και ειδικά στο ηλεκτροκινητικότητα.

Ωστόσο, το εργοτάξιο του εργοστασίου δεν έχει επιλεγεί ακόμη και σύμφωνα με πληροφορίες για το Newsauto.gr Πολλά Δήμοι έχουν ήδη αρχίσει να γράφουν τα δικά τους δελεαστικές προτάσεις για να το προσελκύσω επένδυση.

Επένδυση με καινοτόμο χαρακτήρα

Η επένδυσή της Γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικά αυτοκίνητα προωθεί κυκλική οικονομία, καθώς το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η αειφόρος διαδικασία παραγωγής που βασίζεται στην εξαιρετική χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η παραγωγή βασίζεται στη χρήση εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά, φιλικό προς το περιβάλλον. ο αλουμίνιο είναι το κύριο υλικό στο κατασκευή, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατηγικές συνεργασίες με τη δυναμική εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου.

Ταυτόχρονα θα εφαρμοστεί μειωμένος χρόνος προγραμματισμού, αντιγραφή αποδεδειγμένων διαδικασιών και λύσεις εξοπλισμού σε συνεργασία με δίκτυο e.GO και αξιόπιστοι άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο έργο προμηθευτές υλικών, μηχανήματα και εξοπλισμός με διεθνή εμπειρία έργο.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης η εφαρμογή του Ηλεκτρονικά συστήματα e.GO, εργοστασιακή τεχνολογία Βιομηχανία 4.0 και ψηφιακή ολοκλήρωση στο δίκτυο παραγωγής e.GO.

Τι είναι το Next.e.GO

Ο Next.e.GO Mobile SE ιδρύθηκε το 2015 με Ο καθηγητής Dr. Günther Schuh. Το περ 450 εργαζόμενοι Η εταιρεία απασχολεί επί του παρόντος πολύ ευέλικτες ομάδες στην παραγωγή οικονομικά αποδοτικής και υψηλής ανθεκτικά ηλεκτρικά οχήματα, κατάλληλο για μικρές αποστάσεις.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το μοναδικό δίκτυο ερευνητικών εγκαταστάσεων και περισσότερα από 400 εταιρείες τεχνολογία που βρίσκεται στο RWTH Aachen Campus του ομώνυμου Πανεπιστήμιο στη Γερμανία.

Από 2018, ο Next.e.GO Mobile SE αναπτύσσει και παράγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στη βιομηχανική περιοχή Άαχεν Ρότ Ερντ.

Η εταιρεία είναι η μόνη ανεξάρτητος παραγωγός αυθεντικού γερμανικού εξοπλισμού (Κατασκευαστής γνήσιου εξοπλισμού) ηλεκτρικά οχήματα τετρακίνησης.

Το βασικό μοντέλο e.GO Life συνιστά α δίθυρο τετραθέσιο μοντέλο με μπαταρία 21,5 KW, ηλεκτροκινητήρας 57 kW (77 hp) από τη Bosch και συνολικό βάρος 1,2 τόνων. Η αυτονομία της στην πόλη ανέρχεται σε 203 χιλιόμετρα, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η αυτονομία της μειώνεται στα 139 χιλιόμετρα.

Η κατασκευή του μοντέλου γίνεται σε πλαίσιο αλουμινίου, ενώ το σώμα του αποτελείται από ειδικό πλαστικό πολυμερές υλικό. Ο εγώ υπογραμμίζει ότι πολλά από τα μέρη του μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της «ζωής» του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source