
Το Toyota GR Yaris αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για μια κάποτε πρωταγωνιστική και πάντα αγαπημένη κατηγορία: αυτή των αντιγράφων ράλι. Μια κατηγορία που δημιουργήθηκε γύρω από τη μονομαχία Mitsubishi Lancer Evo-Subaru Impreza STI και από το 2016, όταν αποσύρθηκε το όνομα “Evolution” (προσωρινά;) Από την αγορά, υποστήριξε μόνο το “Scoobie”. Τώρα έχει συντροφιά για να μεταδώσει τη σοφία του.
Δείτε επίσης: Evo 6 TME, Impreza STI και Skyline λιώνουν το χιόνι
Ο 2η γενιά STI είναι πολύ κοντά στους αριθμούς με το Yaris. Ο Τετρακύλινδρος μπόξερ 2 λίτρων παραστάσεις 265 hp στις 6.000 σ.α.λ. και 343 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Παρόλο είναι μικρότερο από έναν κύλινδρο και 400 ml., Ο G16E-GTS σχεδόν “συνθλίβει” την ιπποδύναμη (261 ιπποδύναμη στις 6.500 σ.α.λ.) και παράγει περισσότερη ροπή (360 Nm στις 3.000-4.000 σ.α.λ.)! Η “αναγνώριση των προβολών” συνεχίζεται στην απόδοση, όπου το STI θέλει 5,5 dl. για 0-100 km / h και φτάνει έως και 240 km / h, ενώ το GR Yaris ανακοινώνεται με “λιγότερο από 5,5 dl.” και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 km / h.
Δείτε επίσης: Το Mitsubishi Evo 8 “διδάσκει” Audi RS 3 (+ βίντεο)
Και οι τέσσερις τροχοί (Toyota GR-Four, παραδοσιακό Subaru Symmetrical All Wheel Drive) και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, κάποιος θα έλεγε ότι το Yaris είναι περισσότερο πνευματικός απόγονος του Impreza (από αριθμούς) από το Celica GT-Four. Και το ιαπωνικό hot hatch μπορεί να είναι ολοκαίνουργιο και άνω των 15 ετών Τα “γαλόνια” της Subaru Tecnica International δεν απαγορεύονται. Pin γαλόνια 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών WRC (2001 με τον αείμνηστο Richard Burns και το 2003, στα χέρια του Peter Solberg).