Team Fordzilla P1: Οι παίκτες και η Ford δημιουργούν (+ βίντεο)

Από την εικονική πραγματικότητα στον πραγματικό κόσμο: Ντεμπούτο για το αγωνιστικό supercar Team Fordzilla P1.

Ομάδα Fordzilla P1: ψηφίστηκε από παίκτες, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τώρα από τη Ford

Αυτό είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που γεννήθηκε μέσω της συνεργασίας της κοινότητας παικτών και ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων. Τώρα, η ομάδα Ford Ford Esports της Ford μπαίνει ξανά στο παιχνίδι, αποκαλύπτοντας σήμερα στη ζωντανή ροή ένα πραγματικό μοντέλο πλήρους κλίμακας του συναρπαστικού Team Fordzilla P1.

Παρόλο που είναι σύνηθες να βλέπουμε πραγματικά αυτοκίνητα να πρωταγωνιστούν σε βιντεοπαιχνίδια, είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων σε συνεργασία με την κοινότητα των παικτών σχεδίασε ένα εικονικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά. (το οποίο δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε βιντεοπαιχνίδι) και στη συνέχεια δημιούργησε ένα φυσικό μοντέλο.

Το ταξίδι για την ομάδα Fordzilla P1 ξεκίνησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν οι παίκτες κλήθηκαν να ψηφίσουν στο Twitter για τη διάταξη και τα χαρακτηριστικά του οχήματος, όπως ο σχεδιασμός του πιλοτηρίου αλλά και η θέση τόσο των καθισμάτων όσο και του κινητήρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σχεδόν 250.000 ακόλουθοι υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσω της σχετικής διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Ομάδα Fordzilla P1: η ουσία της απόλαυσης

Οι εξωτερικές επιφάνειες της καινοτόμου ομάδας Fordzilla P1 φέρουν τη δημιουργική υπογραφή του Arturo Ariño, ενώ ένας άλλος σχεδιαστής της Ford, Robert Engelmann, έχει συνεισφέρει με το δικό του όραμα στο σχήμα του εσωτερικού του.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι χτισμένο γύρω από ένα πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται εν μέρει από μια μεγάλη, πολύ διαφανή κρυστάλλινη επιφάνεια. που αναφέρεται σε κάλυμμα πολεμικού αεροσκάφους, προστατεύοντας παράλληλα τον οδηγό και τον συνοδηγό. Το διαφανές κάλυμμα κάνει τα όρια μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού να διακρίνονται, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τη θέση οδήγησης του αγωνιστικού αυτοκινήτου που αναφέρεται σε αυτό ενός αυτοκινήτου F1.

Το εξωτερικό συνδυάζει ένα κομψό μπροστινό άκρο GT με ελκυστικά γλυπτά μπροστινά φτερά και ανάγλυφα πάνελ αμαξώματος. Οι χαρακτηριστικές πλευρικές δοκοί που δίνουν την αίσθηση περιστροφής και ανάρτησης συνδέουν οπτικά το πιλοτήριο με τους πίσω τροχούς. Το πίσω μέρος είναι πλήρως εκτεθειμένο στο κοινό, τονίζοντας την αεροδυναμική και αγωνιστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Στο πιλοτήριο, υπάρχουν προειδοποιητικά φώτα που ενημερώνουν τον οδηγό και τον συνοδηγό για την κατάσταση στην πίστα. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη οθόνη στο τιμόνι επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με την ομάδα στα pit. Ολόκληρο το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής στον οδηγό κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενισχύοντας έτσι την οδηγική απόλαυση.

Από τον σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) έως και επτά εβδομάδες

Το Team Fordzilla P1 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που η Ford έχει κατασκευάσει ποτέ ψηφιακά χωρίς αλληλεπίδραση μεταξύ των ενδιαφερομένων σε όλη τη διαδικασία. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία, Η ομάδα Fordzilla P1 σχεδιάστηκε από μια ομάδα σε πέντε διαφορετικές ηπείρους που δεν συναντήθηκε ποτέ και δούλεψε εξ αποστάσεως. Φτιαγμένο σε μόλις επτά εβδομάδες – σε λιγότερο από το μισό χρόνο που συνήθως χρειάζεται – και είναι ένα μοντέλο φυσιολογικών διαστάσεων, μέσα και έξω, με ακραίες αναλογίες και έναν πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κοινότητα παικτών για παίκτες, το supercar έχει κάποιες ειδικές λεπτομέρειες που μιλούν τη γλώσσα του sim-racing. Στο πάτωμα, μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, υπάρχει ένα μήνυμα AFK (Away From Keyboard), που υπενθυμίζει ευγενικά σε οποιονδήποτε κάθεται εκεί να μην πλησιάσει το πληκτρολόγιο. Ένα γραφικό #levelup αναγνωρίζει ότι οι παίκτες και οι οδηγοί παιχνιδιών στοχεύουν να βελτιώνονται κάθε φορά που παίζουν ή αγωνίζονται, ενώ ένα γραφικό #liftoff είναι μια υπενθύμιση της μετάβασης αυτού του αγωνιστικού αυτοκινήτου από έναν εικονικό κόσμο στον πραγματικό. Στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, δίπλα στο κάτω σπόιλερ, υπάρχει το πιο σημαντικό μήνυμα: είναι το GLHF (καλή τύχη να διασκεδάσει) που εύχεται σε κάθε παίκτη και οδηγό αγώνων, καλή τύχη και μια διασκεδαστική, απολαυστική εμπειρία.

«Τι καταπληκτικό αυτοκίνητο. Λατρεύω τα πάντα γι ‘αυτόν. Το κρίσιμο πράγμα για μένα όταν μελετούσαμε διάφορα σχέδια νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν ότι έπρεπε να έχει ένα αναγνωρίσιμο Ford ID. Και η ομάδα Fordzilla P1 πληροί σίγουρα αυτά τα κριτήρια: φαίνεται συναρπαστικό και αποφασιστικό. Και είναι καινοτόμο με πολλούς τρόπους, και κυρίως λόγω του τρόπου που δημιουργήθηκε: ένα προϊόν συνεργασίας μεταξύ μιας παθιασμένης και καλά ενημερωμένης κοινότητας παικτών και της ομάδας μας εξαιρετικά ταλαντούχων σχεδιαστών.» είπε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις της ομάδας Fordzilla P1 είναι:

  • Μήκος: 4731 mm
  • Πλάτος: 2000 mm
  • Ύψος: 895 mm
  • Τροχοί: Εμπρός ελαστικά 315 x 30 x r21. Πίσω ελαστικά 355 x 25 x r21

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντιπρόεδρος της Ford της Ford πωλεί το GT

Ακτινογραφία του 7θέσιου Ford Explorer PHEV 457 ίππων (βίντεο)

Megazilla: Κινητήρας της Ford (βίντεο)

Source