Επίσημο: Αυτά τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα

Η χώρα μας θα διαθέτει μονάδα συναρμολόγησης για ηλεκτρικά οχήματα. Η επιβεβαίωση έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο.

Επένδυση πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ θα αποδώσει στις Ελλάδα ο Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Επόμενο.e.GO, που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην πραγματικότητα, αύριο σε μια ειδική διαδικτυακή εκδήλωση o Διευθύνων Σύμβουλος του καθηγητή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ούλριχ Χέρμαν και ο αναπληρωτής. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα, η εκδήλωση αποκτά έναν εορταστικό χαρακτήρα ως πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό την Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής του Νίκος Παπαθανάσης.

τη συγκεκριμένη επένδυση είναι ένα μια άλλη ψήφο εμπιστοσύνης προς το Ελληνική Οικονομία αλλά επίσης κυβερνητική πολιτική, όπως ανακοινώθηκε μετά την επένδυση που θα γίνει από τον όμιλο VW στην Αστυπάλαια, μετατρέποντας το ελληνικό νησί σε πρώτο Green Island στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες για το Newsauto.gr δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τοποθεσία που θα χτίστε τη μονάδα συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο πολλά Δήμοι και Περιοχές δίνουν… Γη και νερό να προσελκύσει τη συγκεκριμένη επένδυση που θα χρησιμοποιηθεί αρχικά εκατοντάδες εργαζομένων.

Τι είναι το e.GO;

Η εταιρία Next.e.GO Mobile SE δημιουργήθηκε 2015 από τον καθηγητή μηχανικής του πανεπιστημίου Δρ Aachen Günther Schuh. Σήμερα είναι απασχολημένος 450 εργαζόμενοι και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμες σε προσιτές τιμές κατάλληλες για κυκλοφορία εντός της πόλης.

Το πρώτο μοντέλο που έκανε φέρει το λογότυπο e.GO Life, που πωλείται επί του παρόντος 16.000 ευρώ. ο e.GO Life συναρμολογούνται στο εργοστάσιο στο Άαχεν, το οποίο παράγει σε πλήρη λειτουργία 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

E. Πήγαινε το 2019 έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο διάσημο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζοντας το πρωτότυπο e.GO Life Concept Sport, καθώς και διάφορες άλλες εκδόσεις του e.Go, αλλά και το ηλεκτρικό λεωφορείο e.Go People Mover. Επίσης, το 2020 η εταιρεία θα ήταν και πάλι παρούσα στη Γενεύη με την έκδοση παραγωγής του παραπάνω πρωτοτύπου, αλλά λόγω του coronavirus υπενθυμίζουμε ότι η Αναφορά ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιφάνεια 16.000 τετραγωνικά μέτρα Το βιομηχανικό του συγκρότημα είναι ένα μοντέλο μιας σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, όλα τα μέρη των οποίων θα συνδεθούν χρησιμοποιώντας την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει όχι μόνο για την παραγωγή, αλλά και για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας από το σχεδιασμό έως τη συναρμολόγηση, αλλά και για τις πωλήσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή η μονάδα θα επεκταθεί το επόμενο έτος, έτσι ώστε να διπλασιαστεί η παραγωγή της.

Τρεις εκδόσεις…

ο e.GO Life είναι το βασικό μοντέλο της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν δύο ακόμη εκδόσεις, μία εκ των οποίων είναι έννοια.

Έχουμε βασικά τη βασική έκδοση e.GO Life και ε.GO Life Sport με σπορ χαρακτηριστικά ενώ το έννοια μοντέλο e.GO Life Cross είναι η εκτός δρόμου έκδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το βασικό μοντέλο e.GO Life συνιστά α δίθυρο τετραθέσιο μοντέλο με μπαταρία 21,5 KW, ηλεκτρικό κινητήρα 57 kW (77 hp) από τη Bosch και συνολικό βάρος 1,2 τόνους. Η αυτονομία της στην πόλη ανέρχεται σε 203 χιλιόμετρα, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο η αυτονομία της μειώνεται στα 139 χιλιόμετρα.

Η κατασκευή του μοντέλου γίνεται σε πλαίσιο αλουμινίου, ενώ το σώμα του αποτελείται από ειδικό πλαστικό πολυμερές υλικό. Η E.Go υπογραμμίζει ότι πολλά από τα ανταλλακτικά της μπορούν να ανακυκλωθούν στο τέλος της «ζωής» του αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με σκοπό! “Πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν αυτό καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να έχει μεγάλη αυτονομία. Στο τέλος, ωστόσο, ένα τέτοιο όχημα είναι πολύ μεγάλο και βαρύ, οπότε καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας “επισημαίνουν τα στελέχη του e.GO Mobile.

Παρακολουθήστε βίντεο από την παρουσίαση του e.GO Life Concept Sport & e.GO Life Concept Cross:


Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source