Η VW δεν πουλά τις Lamborghini και Ducati

Αλλαγές στην εποπτεία της Bentley και της βιωσιμότητας των Lamborghini και Ducati που θέτει τέρμα στα σενάρια πωλήσεών τους, ανακοίνωσε η Volkswagen.

Σε αντίθεση με τις φήμες τους προηγούμενους μήνες ότι η VW πωλούσε τόσο τους Bentley όσο και Lamborghini και Ducati, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε να διατηρήσει και τις τρεις μάρκες.

Πρώτα απ ‘όλα η βρετανική εταιρεία premium από 1ο Ο Μάρτιος 2021 αλλάζει επόπτη και από Porsche περνά στο Όντι. Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο, αυτή η αναδιάρθρωση θα επιτρέψει στους δύο κατασκευαστές να βρουν συνέργειες σχετικά με τη στρατηγική για την ηλεκτρονική κινητικότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση του πάγιου κόστους κατά 5% έως το 2023, ενώ αποφασίστηκε να μειωθεί το κόστος των υλικών κατά 7%.

Κατά τη γενική συνέλευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποφασίστηκε επίσης ότι οι δύο ιταλικές εταιρείες (Lamborghini / Ducati) θα παραμείνουν υπό την ομπρέλα του ομίλου VW. Για να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε έντονο κουτσομπολιό με τους παραπάνω κατασκευαστές Italdesign, θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε έναν ενιαίο οργανισμό. Εκείνη την εποχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess είχε δηλώσει ότι η VW θα φέρει τις συγκεκριμένες εταιρείες σε μια ενιαία νομική δομή. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και ανατέθηκε πρόσφατα στον πρόεδρό του Μπουγάτι, Stephan Winkelmann, για να αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Lamborghini, επιστρέφοντας στην ίδια θέση που κατείχε από το 2005 έως το 2016.

Η αναδιοργάνωση θα βοηθήσει την Lamborghini την επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη της ηλεκτροδότησης, παρόλο που ο Winkelmann τόνισε πρόσφατα ότι καμία από τις δύο κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Bugatti, δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Διαβάστε επίσης:

Κλείδωμα: Καταγραφή παραβιάσεων της κυκλοφορίας

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source