Τέλη κυκλοφορίας: Νέα μικρή επέκταση για την πληρωμή τους

Και η επέκταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 έλαβε επίσημη μορφή ως παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έλαβε την Επίσημη Εφημερίδα.

Και η επίσημη φόρμα πήρε παράταση για τον οδικό φόρο 2021 καθώς έλαβε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης την παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Στις 7 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, σήμερα ανακοίνωσε ότι η παράταση παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα και ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσι Ανακοινώθηκε ότι η πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2021 θα παραταθεί κατά δύο μήνες, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα που δημοσιεύτηκε χθες, προστίθενται δύο ακόμη ημέρες. Η προθεσμία πληρωμής ορίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου.

Έτσι, η απόφαση A.1266 / 2020 δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα, η οποία δίνει παράταση της προθεσμίας για την έγκαιρη πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 και για την τοποθέτηση οχημάτων σε ακινησία.

Πιο συγκεκριμένα:

Η προθεσμία για την έγκαιρη πληρωμή του οδικού φόρου για το έτος 2021, που λήγει στις 31-12-2020, καθώς και για την τοποθέτηση οχημάτων σε εθελοντική ακινησία, παρατείνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου 2021.

Πώς να τα εκτυπώσετε

Η εκτύπωση μπορεί να γίνει φέτος με τρία απλά βήματα ταξί για τον οδικό φόρο 2021, δημοσιεύτηκε από ΑΑΔΕ.

Η φετινή ειδοποίηση, για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει μία Κωδικός QR και με τη σάρωση αυτού του κωδικού, οι φορολογούμενοι μπορούν εύκολα να πληρώσουν τα τέλη κινητή τραπεζική, χωρίς να γράψετε τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω διαδικτυακής τραπεζικής, η οποία από φέτος γίνεται μέσω κωδικού RF, για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.

Ανάγνωση ΕΔΩ λεπτομερείς ανακοινώσεις

Ωστόσο, ακόμη και πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο και επισκέπτονται τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό QR σε ΑΤΜ.

Για να λάβετε την ειδοποίηση κυκλοφορίας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Στον ιστότοπο του AADE, www.aade.gr, εσύ διαλέγεις:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΥΤΑΞΙΣΤΟΝ:
Πολίτες χήματα οχήματα → οδικός φόρος με κωδικούς TAXISnet ή Επιχείρηση → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα – οδικός φόρος με κωδικούς TAXISnet

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΣΤΟ ΜΥΤΑΞΙΣΤΟΝ:
Πολίτες χήματα οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχείρηση → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα – οδικός φόρος χωρίς κωδικούς TAXISnet

Πηγή: www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλείδωμα: Καταγραφή παραβιάσεων της κυκλοφορίας

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source