Και πάλι στους δρόμους, αντί να ανακυκλώνονται!

Βήματα… επιστροφή στην ασφάλεια και το περιβάλλον, καθώς πολλοί έχουν στραφεί σε παλιά, ρυπογόνα και επικίνδυνα οχήματα για να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες…

Πριν από δεκαετίες, μπορεί να μας πάρει πίσω κορωνοϊός όσο αφορά μόλυνση του αέρα και τροχαία ατυχήματα ως εκατομμύρια πολίτες στο Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρυνθείτε από Δημόσια συγκοινωνία και στρέψτε στα αυτοκίνητα για τα ταξίδια τους. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί είναι το γεγονός ότι το οι πολίτες δεν θέλουν να αποκτήσουν ένα όχημα με νεαρή ηλικία αλλά αυτοκίνητα άνω των 20 ετών με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα μοντέλα εκπληκτική σε Ευρωπαϊκή αγορά κινδυνεύει φυσικά να προκαλείται πάντα ανεπανόρθωτη ζημιά σε μόλυνση του αέρα.

Σε Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, όπως πάντα φυσικά και σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη οχήματα προορίζεται για ανακύκλωση επισκευάστηκε κακο κακο και πουλήθηκε ξανά εναντίον 500 ή 1.000 ευρώ επιβαρύνουν στο μέγιστο το ποιότητα αέρα και φυσικά αυξάνει πολύ την πιθανότητα αύξησής τους ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ εξαιτίας της κακή κατάσταση από αυτά αυτοκίνητα.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Η πανδημία του κορωνοϊός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες του Δημόσια συγκοινωνία που φοβούνται να μεταδώσουν την πανδημία νέος και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για τις κινήσεις τους. Ωστόσο πλαστίδης κλίνει προς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ακόμη και σε όσους έχουν ηλικίες άνω των 15-20 ετών με τον κίνδυνο επιδείνωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για παράδειγμα στο Γαλλία ο εγγραφές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει καταγραφεί αύξηση 16% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις νέων ΙΧ διάσημος 5% πτώση. Επίσης φέτος Καταναλωτές προτίμησαν αυτοκίνητα άνω των 15 ετών κατεδαφίστηκε κάθε δίσκος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε Ισπανία πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σύμφωνα με την έρευνά της Αγορά IHS έχει καταγραφεί 25% αύξηση και στην πραγματικότητα οι ταξινομήσεις των οχημάτων με ηλικίες άνω 20 ετών αυξήθηκαν κατά 25% και σε μοντέλα με ηλικίες άνω 15 χρονών το ποσοστό αύξησης κυμαινόταν σε 16%.

Αναζήτηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Διαδίκτυο σύμφωνα με Ρόιτερς και AutoScout24 αυξήθηκε για οχήματα με ηλικίες άνω των 15 ετών από το καλοκαίρι το Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Στην πραγματικότητα το ρυθμός αύξησης για αυτοκίνητα με υπέρβαση των ηλικιών άνω των 15-20 ετών σε πολλά κράτη μέλη ακόμη και το 80%.

Νέα δεδομένα μπορεί να προκαλέσουν διάσειση το φιλόδοξο Ευρωπαϊκοί στόχοι για τη μείωση των εκπομπών CO2 τόσο παλιά όσο και ρυπογόνα οχήματα κινούνται σε ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να την παραπέμψει Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κακή ποιότητα αέρα λόγω υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων (ΜΜ10).

Όταν σημειώνεται υπέρβαση των οριακών τιμών αποφασισμένος από Η νομοθεσία της ΕΕ Για ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα (Οδηγία 2008/50 / ΕΚ), τα κράτη μέλη υποχρεούνται να εγκρίνουν σχέδια ποιότητας του αέρα και να διασφαλίζουν ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η διάρκεια της περιόδου υπέρβασης είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Ο Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με τις ημερήσιες οριακές τιμές Για Συγκεντρώσεις PM10, τα οποία είναι νομικά δεσμευτικά από 2005. Η χώρα μας επίσης παρέβη τις υποχρεώσεις του Διατηρήστε την περίοδο υπέρβασης όσο το δυνατόν συντομότερα και δεν έχετε λάβει επαρκή μέτρα για τη μείωση συγκεντρώσεις PM10 στον οικισμό Θεσσαλονίκη.

Τα δεδομένα που υποβλήθηκε από την Ελλάδα επιβεβαιώστε το συστηματικές υπερβάσεις στον οικισμό Θεσσαλονίκη Για δεκατέσσερα χρόνια από το 2005 (για όλα τα έτη εκτός του 2013). ο 2019, πέρυσι για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, τις ημέρες κατά τις οποίες συνέβησαν Υπέρβαση των οριακών τιμών 67. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι προσπάθειές τους Οι ελληνικές αρχές μέχρι σήμερα δεν ήταν ικανοποιητικός και επαρκής.

400.000 θάνατοι ετησίως

Πάνω από ένας θάνατος σε οκτώ στην ΕΕ σχετίζεται με μόλυνση του αέρα και τα κύματα θερμότητας επιδεινώθηκαν από την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με την έρευνά της Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΧ), δημοσιεύθηκε.

Συνολικά, 630.000 θάνατοι, περίπου το 13% του συνόλου, στις 27 χώρες του Η Ευρωπαϊκή Ένωση συν η Βρετανία συνδέθηκε με περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Ο μόλυνση του αέρα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περιβαλλοντική υγεία Ευρώπη και είναι μια αιτία για περισσότερα από 400.000 πρόωροι θάνατοι κάθε χρόνο.

Η παρατεταμένη έκθεση σε ρύπους μπορεί να προκαλέσει Διαβήτης, ασθένεια των πνευμόνων και Καρκίνος, ενώ πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι το μόλυνση του αέρα μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ ασθενών με κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την έκθεση, Η Ρουμανία έρχεται πρώτη, όπου σχεδόν ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με τη ρύπανση, ενώ ο Σουηδία και το Δανία, Ρεκόρ ένας θάνατος στα δέκα, για τον ίδιο λόγο.

Τα επίπεδα ρύπανσης του Της Ευρώπης μειώθηκε εν μέσω περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊός, αλλά η πτώση αναμένεται να είναι προσωρινή. Επιπλέον, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν πρόκειται να επιτύχουν τους στόχους τους για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης την επόμενη δεκαετία.

“Το περισσότερο οι φτωχοί εκτίθενται δυσανάλογα σε ρύπανση και ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως τα κύματα θερμότητας και το υπερβολικό κρύο. “Αυτό σχετίζεται με τα μέρη όπου ζουν, εργάζονται και πηγαίνουν στο σχολείο, συχνά σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές και σε γειτονιές στην περιφέρεια μεγάλων οδών κυκλοφορίας”, ανέφερε η έκθεση.

Ο Ελλάδα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι ένας από αυτούς φτωχότεροι συνεργάτες μεταξύ Πολιτείες – μέλη του ΕΕ έτσι το Έλληνες πολίτες είναι πιο εκτεθειμένοι σε μόλυνση του αέρα με οτιδήποτε σημαίνει γι ‘αυτήν δημόσια υγεία

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source