Το νέο Hyundai i30 στην Ελλάδα – Τιμές

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai ανακοίνωσε την άφιξη του νέου i30 στη χώρα μας, ανακοινώνοντας τις τιμές πώλησης, τα εξαρτήματα του εξοπλισμού και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Το Hyundai i30 έχει ανανεωθεί αισθητικά και ενισχυθεί σε τεχνολογίες και συστήματα συνδεσιμότητας, ενώ αποκτά ένα νέο βενζινοκινητήρα 160 ίππων με 160 ίππους, καθώς και κινητήρες ήπιας-υβριδίας. Το μικρό και μεσαίο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας ξεχωρίζει για το νεανικό του πρόσωπο, το οποίο κυριαρχείται από το ευρύτερο και τρισδιάστατο, όπως χαρακτηρίζεται από τους κατασκευαστές της, τις γρίλιες, τα λεπτότερα φώτα, καθώς και τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τόσο για το 5-θυρο και για τις εκδόσεις Fastback. Η έκδοση N-Line ξεχωρίζει για την πιο έντονη μάσκα, ενώ η προσθήκη νέων εξωτερικών χρωμάτων σε όλα τα ανανεωμένα i30 είναι αξιοσημείωτη. Μέσα στο αυτοκίνητο, το σημείο αναφοράς είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, καθώς και η οθόνη (10,25 ίντσες) του συστήματος διασύνδεσης και επικοινωνίας. Πέρα από αυτό, το “παρόν” παρέχει ένα σύστημα φόρτισης ασύρματου τηλεφώνου, αλλά και ένα πιο πλούσιο φάσμα συστημάτων ασφαλείας και οδήγησης.

Hyundai i30

Στα μηχανικά μέρη, η Hyundai ανακοινώνει ότι ο 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας T-GDI 1.000hp των 120 hp μπορεί δυνητικά να συνδυαστεί με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης 48V καθώς και με το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας, εκτός από το κλασικό εγχειρίδιο 6 ταχυτήτων. Το 1.600bhp 136hp diesel συνδυάζεται με το ίδιο ήπιο-υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενώ νέο στη σειρά είναι το ντεμπούτο 1.5 T-GDI, το οποίο προσφέρει 160bhp (το οποίο έρχεται επίσης στάνταρ με ήπια υβριδικά χαρακτηριστικά). Το νέο i30 διαθέτει επίσης έναν νέο κινητήρα 1.5lt με Dual Port Injection (DPi) και 110 PS, σε συνδυασμό με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Μέγιστη ισχύς: 110 PS, Μέγιστη ροπή: 144,2 Nm.

Hyundai i30

Η τιμή της βασικής έκδοσης hatchback με τον κινητήρα 1,5 λίτρων, που παράγει 110 ίππους, ορίζεται στα 16.590 ευρώ. Η τιμή της βασικής έκδοσης fastback με τον κινητήρα 1,0 λίτρων, 120 hp, είναι 17,990 ευρώ. Τέλος, η τιμή του βασικού tourer με τον κινητήρα 1,5 λίτρων, 110 hp, ορίζεται στα 17,790 ευρώ (βρείτε στο τέλος του άρθρου – κάτω από το άλμπουμ φωτογραφιών – τον πλήρη τιμοκατάλογο, τα στοιχεία εξοπλισμού και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου).

Hyundai i30

Με τα συστήματα Hyundai SmartSense και ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), το νέο i30 διαθέτει ένα κορυφαίο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία του, προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια και ανέμελη στους επιβάτες. Το νέο i30 διαθέτει, προαιρετικά, σύστημα Lane Follow Assist (LFA). Όταν ενεργοποιηθεί, διατηρείτε το αυτοκίνητο στο κέντρο των λωρίδων με ταχύτητες μεταξύ 0 και 180 km / h στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της πόλης (προαιρετικά). Επιπλέον, το σύστημα Rear Collision-preventance Assist (RCA) μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση στο πίσω μέρος. Το σύστημα Leading Vehicle Departure Alert (LDVA) ειδοποιεί τον οδηγό όταν το εμπρός όχημα αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός σε περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση στην απόκρισή του, για παράδειγμα στα φανάρια.

Hyundai i30

Το σύστημα Blind Spot Detection (BSD) έχει επίσης αναβαθμιστεί και ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που υπάρχει άλλο όχημα στο τυφλό σημείο και τώρα με το Blind-Spot Collision-Hindance Assist (BCA) μπορεί να παρέμβει στα φρένα για να αποφευχθεί σύγκρουση. Το αναβαθμισμένο Forward Collision-Hindance Assist (FCA) μπορεί τώρα να ανιχνεύσει όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και πεζούς και ποδηλάτες. Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις του i30, το νέο i30 είναι εξοπλισμένο με τα γνωστά συστήματα FCA (Driver Recognition), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), ISLW και Lane. Keep Assist (LKA) κ.λπ.

Hyundai i30

Διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας και βοήθειας Hyundai SmartSense: Lane Follow Assist (LFA), Rear Collision-menghindariance Assist (RCA), Leading Vehicle Departure Alert (LDVA), Blind-spot -avoidance Assist (BCA-), Forward Collision-αποφυγή Assist (FCA ) – τώρα με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, Προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW), Προειδοποίηση προσοχής οδηγού (HBA), Ευφυές όριο ταχύτητας υποβοήθησης (ISLA – Smart Speed ​​Limit Assist), Lane Keep Assist System (LKA – Lane Keeping Assist) ).

Hyundai i30

Source