Έρχονται τα διόδια

Στις υποδομές και τις μεταφορές, η προσπάθεια κορυφώνεται το 2021, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο Κοινοβούλιο.

Στη συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού μεγάλα έργα υποδομής, αλλά και τα βήματα που λαμβάνονται και τι πρέπει να γίνουν γι ‘αυτά Δημόσια συγκοινωνία, αναφέρεται μεταξύ άλλων o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για προϋπολογισμός σε Κοινοβούλιο.

Απλώς μας γνώρισε τότε Ελλάδα μια συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού μεγάλα έργα υποδομής. Επιλέγουμε τώρα έργα με αποκλειστικό κριτήριο για να εξυπηρετήσουμε τον κεντρικό στόχο: Να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αναδιοργάνωση και ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Στην ενίσχυση του ανταγωνισμός του. Και για να τονίσετε το στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας “, τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι: “Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω τη λογική της επιλογής έργων για μικροπολιτικούς λόγους και για τοπικά συμφέροντα … Γι ‘αυτό λέμε ναι σε έργα που συμβάλλουν οικονομία και την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας “πρόσθεσε o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα μαζί τους λιμάνια, και επενδύοντας σε συνδυασμένες μεταφορές, προκειμένου να ενισχύσουν τον τομέα τους επιμελητεία.

“Στην υποδομή και τις μεταφορές, η προσπάθεια κορυφώνεται το 2021”, δήλωσε ο κ. Καραμανλής, αναλύοντας λεπτομερώς τους τρεις κύριους στόχους του Υπουργείο Υποδομών και ΜεταφορώνΘεσμικές παρεμβάσεις, έργα υποδομής και Δημόσια συγκοινωνία.

Κύριος. Καραμανλής Σημείωσε επίσης ότι μετά το διαλειτουργικότητα του διόδια, Δηλαδή, οι οδηγοί χρησιμοποιούν έναν πομποδέκτη για τις διαβάσεις τους από όλους τους αυτοκινητόδρομοι, ο επόμενος στόχος είναι το χρέωση χιλιομέτρων, το οποίο θα ξεκινήσει από Ολυμπία Οδός.

Οι καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

“Δεν έχει σημασία πόσο βελτιώνεται η κατάσταση μέρα με τη μέρα, οι πολίτες έχουν σίγουρα κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες”, τόνισε ο κ. Καραμανλής, αλλά πρόσθεσε: “Ξέρετε ποιος δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και να δείξει το δάχτυλό σας; Εκείνοι που έφεραν τις δημόσιες συγκοινωνίες σε αυτά χάλια! “

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Τόνισε ότι: “Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι αρκετά για τους πολίτες. Για αυτό και για 2021 συνεχίζουμε με την ίδια αφοσίωση την εφαρμογή του σχεδιασμού μας “.

Όσον αφορά την κριτική επειδή δεν κινήθηκε ακόμη πιο γρήγορα, τόνισε ότι θα το ήθελε και αυτό. “Αλλά κάνουμε πράγματα που είναι άνευ προηγουμένου για την Ελλάδα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια 17 μήνες κάνουμε ό, τι δεν έγινε ταυτόχρονα δεκαετία “και μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει ποτέ πριν”, είπε.

Κύριος. Καραμανλής σημείωσε ότι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 200 επιπλέον λεωφορεία του ΚΤΕΛ, συνολικά 60 γραμμές, ενώ συνολικά έχουμε κατά μέσο όρο 1.100 ακόμη δρομολόγια η μέρα.

Ταυτόχρονα, ο διαγωνισμός για την προμήθεια βρίσκεται σε εξέλιξη 300 σύγχρονα λεωφορεία με χρηματοδοτική μίσθωση, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αξιολόγησης. Επισήμανε επίσης ότι το μέθοδο χρηματοδοτικής μίσθωσης εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

“Ταυτόχρονα, σε σταθερά μέσα, οι χρονικές αποστάσεις μειώθηκαν. Το ένα τρίτο των τρένων ήταν εκτός λειτουργίας όταν αναλάβαμε. Παραδώσαμε 3 νέοι σταθμοί του μετρό και προχωρούμε εντατικά με την κατασκευή των επόμενων τρία επέκτασης σε Πειραιώς. Ο στόλος του Τραμ ενημερώθηκε με 25 νέα οχήματα, ενώ τα δρομολόγια ξεκίνησαν στις Σύνταγμα” πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Απάντησε στον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ Πάνω Σκουρλέτη λέγοντας: “Κάνουμε κάτι που δεν κάνατε 4,5 χρόνια εσείς. Φέρνουμε νέα λεωφορεία, προσλαμβάνουμε προσωπικό ΣΤΑΣΗ και ΟΣΥ. Κάνουμε αυτό που δεν κάνατε: Ανανεώστε το στόλο. “

Τόνισε επίσης ότι ο διαγωνισμός – ΣΥΡΙΖΑ γόνατος Για 750 λεωφορεία ακυρώθηκε από Ανεξάρτητη αρχή για τον έλεγχο των προκαταρκτικών προσφυγών. “Ποιος στο ειπε αυτο λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν έχουν σωστό εξαερισμό; “ρώτησε και πρόσθεσε:” Δεν είστε κουρασμένοι να επενδύσετε στην πανδημία; Έλεος τώρα με λαϊκισμό. Επιστρέφετε στον παραλογισμό του 2015. Κάνετε εικασίες και τι κάνετε σας εκθέτει ανεπανόρθωτα “.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε τονίσει ότι: “Είναι σημαντικό για την εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, να είναι ενωμένη. Εμείς ως κυβέρνηση δεν λέμε με ικανοποίηση ότι έχουμε κάνει τα πάντα τέλεια.” Κάλεσε την αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικοί, γιατί όπως υπογράμμισε, οι πολίτες καταλαβαίνουν και βλέπουν ποιος επενδύει πολιτικά στην πανδημία, καταλήγοντας απευθύνοντας την επίσημη αντιπολίτευση: «Μην παραδοθείτε στον λαϊκισμό του 2015».

Θεσμικές παρεμβάσεις

“Θέλουμε καλύτερα έργα, γίνονται εγκαίρως, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Και το επιτυγχάνουμε με δύο τρόπους: Το εξετάζουμε 4412.

Ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα νέο εργαλείο, τις προτάσεις καινοτομίας “, σημείωσε.

Τα έργα υποδομής θα μπουν στην πρώτη γραμμή το 2021

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα υποδομής, τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Σε μία κατηγορία ανήκουν τα μεγάλα έργα που η σημερινή κυβέρνηση βρήκε στάσιμη και εξορύσσεται από την προηγούμενη κυβέρνηση και κατάφερε να τα ξεμπλοκάρει: Γραμμή 4 του Μετρό του Αθήνα, για τα οποία τα προκαταρκτικά έργα θα ξεκινήσουν το 2021, Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου επεσήμανε ότι εκείνοι που καταφεύγουν ΣτΕ, θα είναι επίσης υπεύθυνος για τυχόν καθυστερήσεις, Πύργος Πάτρας ΒΟΑΚ, E-65, Άκτιο-Αμβρακία.

Δίπλα σε αυτά τα έργα, υπάρχει η νέα γενιά έργων, συνέχισε ο κ. Καραμανλής.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα νέα σιδηροδρομικά έργα, σημειώνοντας ότι: «Σχεδιάζουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει στη χώρα, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ“, Αλλά και στα μεγάλα έργα προστασίας από τις πλημμύρες, το πρόσφατα αναβαθμισμένο Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, το λεγόμενο Flyover, ο σχεδιασμός για την εφαρμογή του οποίου με ΣΔΙΤ προχώρησε σε χρόνο ρεκόρ και την περασμένη Δευτέρα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε, οι επεκτάσεις της Αττική Οδός, η επέκτασή του γραμμή 2 του Μετρό προς το Δυτική Αττική, το οποίο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει να ανακοινώσει τα τέλη του 2021, νέος Πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις στο 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη τη χώρα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source