Στην Ελλάδα οι νέες Abarth 595 Monster Energy Yamaha & 595 Scorpioneoro – τιμές

Οι δύο νέες ειδικές εκδόσεις Abarth, 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha, οι οποίες παρουσιάστηκαν επίσημα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, είναι επίσης διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

Οι δύο ειδικές εκδόσεις, που εκφράζουν έναν ίσο αριθμό διαχρονικών πτυχών της εταιρείας, εκείνες του στιλ και της οδηγικής απόλαυσης, συνεχίζουν αξιόλογα τη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας Carlo Abarth. Οι νέες συλλεκτικές εκδόσεις του Abarth είναι άμεσα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, με τιμές από 23.000 ευρώ (595 Monster Energy Yamaha) και 23.700 ευρώ (595 Scorpioneoro). Η παραγωγή του Abarth 595 Scorpioneoro, η οποία θα περιοριστεί σε 2.000 μονάδες, τιμά το A112 Abarth Gold Ring, γνωστό και με το ψευδώνυμο Targa Oro. Ένα πραγματικά σπάνιο αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλα σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρυσού και πλούσιο εξοπλισμό. Η νέα ειδική έκδοση είναι εξίσου εντυπωσιακή και είναι συλλεκτικό μοντέλο, όπως αποδεικνύεται από τον ειδικό πίνακα.

Abarth 595 Σκορπιόνορο

Εκτός από το μαύρο, διατίθενται τρία ακόμη χρώματα (Podium Blue, Racing White και Record Grey), ενώ η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρα» συνδυάζεται ιδανικά με τα στοιχεία άνθρακα, όπως οι λαβές, τα εξωτερικά καλύμματα καθρεφτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν με τα στοιχεία σε χρυσό χρώμα, όπως ο σκορπιός στην κουκούλα, η χρυσή κορδέλα και φυσικά οι χρυσοί τροχοί 17 ιντσών. Οι μαύροι τροχοί διατίθενται επίσης προαιρετικά, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί τον σκορπιό σε χρυσό. Η νέα ειδική έκδοση τροφοδοτείται από 165 ίππους, η οποία προσφέρει αναλογία κιλών ανά άλογο 6,5kg / hp και επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως 100km / h σε μόλις 7,3dl. Ο στροβιλοκινητήρας 1.4 T-Jet είναι συμβατός με Euro6D και λειτουργεί είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με κιβώτια αλλαγής ταχυτήτων.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha είναι η έκφραση των αξιών που μοιράζονται οι Abarth και Yamaha με βάση τις επιδόσεις, τους αγώνες, την τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2015, έχοντας «γεννηθεί» μεταξύ άλλων δυναμικών εκδόσεων, όπως: Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), το διθέσιο Abarth 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015) και το σπάνιο Abarth 695 XSR Yamaha (2017). Τώρα, το μπαστούνι περνά στο νέο Abarth 595 Monster Energy Yamaha, το οποίο θα παραχθεί σε 2.000 μονάδες και θα συνεχίσει αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, με “ένεση αδρεναλίνης” χάρη στη νέα συνεργασία με το Monster, το γνωστό ενεργειακό ποτό.

Abarth 595 Σκορπιόνορο

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha τροφοδοτείται από κινητήρα 1.4 T-jet 165 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο με κουπιά για βάρδιες. Το κουμπί Sport στο ταμπλό ποικίλλει την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και την ενεργή λειτουργία βαλβίδας εξαγωγής Record Monza. Το σύστημα πέδησης ειδικά σχεδιασμένο για την έκδοση του συλλέκτη αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς με διάμετρο 284 mm. (εμπρός) και 240 mm. (πίσω). Τέλος στην ανάρτηση, οι αμορτισέρ της τεχνολογίας Koni FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν τη λαβή και τη σταθερότητα για μια μοναδική οδηγική εμπειρία. δελτίο τύπου

Source