24 ώρες Le Mans: Νικητές Buemi / Hartley / Nakajima με το # 8 Toyota!

Η # 8 Toyota της Buemi, Hartley και Nakajima πήρε τη νίκη στις φετινές 24 ώρες του Le Mans. Απόλυτη κυριαρχία του Aston Martin στην GTE.

Οι οδηγοί συνηθίζουν να λένε ότι ο Le Mans επιλέγει τον νικητή του. Μπορεί να έχει συμβεί σε όλες τις κατηγορίες στη φετινή έκδοση του αγώνα.

Μετά τα προβλήματα με το turbo της # 7 Toyota, το # 8 μόλις έπρεπε να διαχειριστεί τον αγώνα και να αποφύγει τα λάθη – όπερα και τελείωσε, με τους Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Kazuki Nakajima να κερδίσουν για άλλη μια φορά τον θρυλικό αγώνα αντοχής.

Δεύτερος ήταν το # 1 του Rebellion, το οποίο μετά από ένα λάθος # 3 στα λάκκα με 2 ώρες ακόμη, ανέκτησε τη θέση του. # 3, στα χέρια της Deletraz στο τελευταίο όριο, έκανε ένα λάθος με μία ώρα να απομένει. Επιστρέφοντας στα λάκκα, έπρεπε να μπει στο γκαράζ με θέμα συμπλέκτη. Όταν κατάφερε να ξεκινήσει, είχε χάσει τη θέση του από το # 7 Toyota, που πήρε το βάθρο.

Σε LMP2, # 22 Η United Autosports της Albuquerque, οι Di Resta και Hanson πήραν τη νίκη, κερδίζοντας τη μάχη εναντίον της # 38 Jota των Davidson, da Costa και Gonzalez.

Η τρίτη θέση φάνηκε να ισχύει για το # 26 G-Drive των Jensen, Vergne και Rusinov, αλλά υπήρχε πρόβλημα στην εμπρός δεξιά ανάρτηση, δίνοντας στο Canal # 31 Panis Racing την ευκαιρία να πάρει το βάθρο με τους Jamin και Vaxivier.

Αυτή η κατηγορία έδωσε ένα άλλο αυτοκίνητο ασφαλείας, όταν το # 39 SO24-Has από τον Graff χτύπησε τα εμπόδια στις καμπύλες Porsche.

Σε GTE Pro, Ο Άστον Μάρτιν έφτασε στο 1-3 με το # 97 (Lynn, Martin, Ticknell) και # 95 (Sorensen, Thiim, Westbrook). # 95 έτσι “κλειδώθηκε” ο τίτλος στο WEC

Μεταξύ αυτών το # 51 του AF Corse (Calado, Pier Guidi, Serra). Η μάχη του Vantage με το 488 GTE EVO διήρκεσε σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα και ήταν η μόνη στην κατηγορία Pro, καθώς η Porsche δεν είχε ρυθμό και είχε προβλήματα.

Σε GTE Am, το τελευταίο Safety Car αναβίωσε τις μάχες στο βάθρο, καθώς το # 56 Team Project 1 είχε το άλλο Porsche # 77 Dempsey Proton Racing και το # 83 AF Corse πίσω τους.

# 56 έχασε το έδαφος και αφήστε τα 77 και # 83 να μετακινηθούν στις δύο θέσεις στο βάθρο, πίσω από το νικητήριο # 90 TF Sport (Adam, Eastwood, Yoluc) με ένα Aston Martin Vantage

Source