13 χρόνια χωρίς Colin McRae (+ βίντεο)

Έχουν περάσει 13 χρόνια από τις 15 Σεπτεμβρίου 2007, την ημέρα που ο Colin McRae πέθανε σε συντριβή με ελικόπτερο που σκότωσε τη ζωή τριών άλλων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Johnny.

Η απώλεια του Colin McRae ήταν ένα από τα πιο δυσάρεστα νέα για τον κόσμο της WRC και άφησε ένα κενό. Αν και δεν έχει συμμετάσχει πλήρως στο ίδρυμα από το 2004, ο Σκωτσέζος ήταν και θα παραμείνει μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία των ράλι και του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο σύνολό της.

Διαβάστε περισσότερα: Tribute – World Rally Champions: # 11 Colin McRae (+ βίντεο)

Κόλιν Μακρά

Όπως σήμερα πριν από 13 χρόνια, το ελικόπτερο που πιλότισε ο Colin McRae συνετρίβη κοντά στο σπίτι του Σκωτσέζου, με δικό του λάθος, όπως έδειξαν μεταγενέστερες έρευνες. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν. Εκτός από τον McRae, ο οποίος ήταν 39 ετών, αυτό το ατύχημα διεκδίκησε επίσης τη ζωή του 5χρονου γιου του, του Johnny, του 6χρονου φίλου του, του Ben Porcelli και του φίλου της McRae, Graeme Duncan.

Κόλιν Μακρά

Με την εντυπωσιακή οδήγηση και τη συνολική του παρουσία, ο Colin McRae έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της δημοτικότητας του ράλι στη δεκαετία του 1990. Η δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού “Colin McRae Rally” το 1998 έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό, φέρνοντας το άθλημα πιο κοντά σε ένα νεότερο κοινό, το οποίο ανέπτυξε πάθος για ράλι και τον σκωτσέζικο οδηγό.

Κόλιν Μακρά

Ο Colin McRae, ο οποίος ήταν ενεργός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 1992 έως το 2003 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σποραδικά μέχρι το 2006, έγινε ο Πρωταθλητής Παγκόσμιου Ράλλυ 1995, με ένα Subaru Impreza. Το 1999, μεταφέρθηκε από το Subaru στη Ford για ένα ρεκόρ, φέρνοντας για πρώτη φορά έναν οδηγό ράλι, σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό των οδηγών της Formula 1. Το 2003, μετακόμισε στο Citroen, όπου συμμετείχε τελευταία, με πλήρη συμμετοχή, στο WRC.

Αφιέρωμα βίντεο στον Colin McRae

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο McRae είχε 146 εμφανίσεις στο WRC, όπου κέρδισε 25 νίκες, κρατώντας προσωρινά το σχετικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας 42 φορές στο βάθρο και επιτυγχάνοντας 477 φορές τον ταχύτερο χρόνο σε μια ειδική σκηνή. Ωστόσο, αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν ο εντυπωσιακός τρόπος που οδηγούσε, καθώς συχνά υπερέβαινε τα όρια, δίνοντας την αίσθηση ότι κυνηγούσε το αδύνατο. Αυτό τον χάρισε έναν αγαπημένο οδηγό των θεατών, που τον λάτρευε σε κάθε πέρασμα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Αφιέρωμα στον Colin McRae από το WRC

Όπως φαίνεται από τη σχετική δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από λίγους μήνες στην ιστοσελίδα μας, για το αγαπημένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ο Colin McRae δημιούργησε μια ειδική σχέση με τους Έλληνες φίλους του αθλήματος. Άλλωστε, μέχρι σήμερα παραμένει πολυώνυμος του Ράλλυ της Ακρόπολης με 5 νίκες (1996, 1998 με τον Subaru Impreza και 2000, 2001, 2002 με το Ford Focus), με τα περάσματα του στις ελληνικές ειδικές σκηνές, για να θυμόμαστε ακόμα και σήμερα με δέος και νοσταλγία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του David Richards, 10 χρόνια μετά το θάνατο των McRae, οι δύο Βρετανοί είχαν συνομιλήσει για να φέρουν τους Σκωτσέζους στο WRC το 2008, με τον Subaru, κάτι που τελικά δεν μάθαμε αν θα λειτουργούσε …

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλοία στο Διαδίκτυο … Φυσικά, με το χέρι Colin!


Source