Το GR Yaris συντρίβει το 911 και το Golf GTI 400 PS (+ βίντεο)

Ο Toyota έχει χτυπήσει μια «φλέβα» όχι μόνο του χρυσού, αλλά και κάθε πολύτιμου μετάλλου που μπορεί να σκεφτεί GR Γιάρης. Είτε το βλέπουμε συναισθηματικά, εμπορικά ή ακόμη και ιστορικά, το ιαπωνικό hot hatch πρωταγωνίστησε. Σε τέτοιο σημείο που μπορεί να χωρέσει στην ίδια πρόταση με την Porsche 911 GT3!

Δείτε επίσης: Toyota GR Yaris 10.000 ευρώ φθηνότερα

Το κορυφαίο Yaris σχεδιάστηκε με την εικόνα και την ομοιότητα του WRC, έχοντας πάντα υπόψη το Celica GT-Four. Ως γνήσιο αντίγραφο ράλι, δεν θα μπορούσε παρά να είναι «δολοφόνος γιγάντων» σε ένα καρουσέλ και κομμάτι. Ποιος συνδυάζει τους δύο όρους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στον πλανήτη; Αλλά, φυσικά, το Nurburgring. Ο πύραυλος της Toyota, ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί. Εάν “μυρίζετε” αίμα, ακόμη και οδηγώντας μια Porsche 500 hp θα έχετε πρόβλημα, ή ένα βελτιωμένο γκολφ, όπως ένα GTI Clubsport με 400 hp.

Ο 911 GT3 έχει ρυθμιστεί για ένα κομμάτι, αλλά και από την απόδοση δεν επιστρέφει. Με 500 ίππους (συν 460 Nm ροπής) από Εξακύλινδρος μπόξερ 4 λίτρων και βάρος 1.460 κιλά, επιταχύνει σε 100 km / h από ακινησία στα πλαίσια 3,4 dl. και φτάνει μέχρι 318 χλμ / ώρα. Το GR Yaris φαίνεται σαν ένα εύκολο θύμα, με 261 ίππους και 360 Nm από το τρικύλινδρο turbo 1.600 ίππων. Λιγότερο από 5,5 dl. για το 0-100 είναι μια εξαιρετική απόδοση για το μάθημα, αλλά δίπλα στην Porsche φαντάζονται τραμ. Στην «Πράσινη Κόλαση», ωστόσο, δεν παίζει μόνο ρόλο τα άλογα. Ο οδηγός και η ρύθμιση είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Και το GT3 αρχίζει να πιέζεται από την τετρακίνηση της Toyota. Ο οδηγός του Golf έκανε πολύ καλύτερα, ωστόσο δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση και στράφηκε δεξιά.

Δείτε επίσης: Toyota GR Yaris με την πλευρά στο χιόνι (+ βίντεο)

Φυσικά, είναι προφανές ότι ο οδηγός του 911 είτε δεν γνωρίζει καλά την πίστα, είτε δεν φτάνει στο όριο. Όπως κάθε άλλο, με GT3 RS. Το απλό γεγονός ότι δύο τέτοιοι Porsches – καθώς και το βελτιωμένο VW Golf GTI Clubsport 400 hp – αφήνουν το δρόμο για το Yaris να περάσει, αρκεί να διογκώσει τους Ιάπωνες με υπερηφάνεια.

Source