Το Seat Ibiza λαμβάνει την έκδοση 1.5 TSI με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων

Θέλοντας να ενισχύσει τον σπορ χαρακτήρα του Ibiza, η Seat ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει το μοντέλο hatchback με κορυφαία έκδοση 1.5 TSI με 150 ίππους, η οποία θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων.

Από την κυκλοφορία του το 1984, το Seat Ibiza έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της ισπανικής μάρκας, με 5,9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυσή του, η Seat παρουσιάζει μια νέα – η πιο ισχυρή – έκδοση της Ibiza, η οποία διαθέτει έναν τετρακύλινδρο turbocharged 1.5 TSI βενζινοκινητήρα με 150 ίππους και 250 Nm ροπής. Όσον αφορά την απόδοση, το Ibiza 1.5 TSI 150 ps θα έχει επιτάχυνση 0-100 km στα 8,2 “και τελική ταχύτητα 219 km / h. Επιπλέον, η προσθήκη ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων DSG θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σπορ προσωπικότητας του ισπανικού αυτοκινήτου.

Σημειώστε ότι η πιο ισχυρή έκδοση του Ibiza θα παρέχεται αποκλειστικά με αυτόν τον τύπο κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ισπανικής μάρκας, “ανταποκρίνονται” στη στροφή του αγοραστικού κοινού προς τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία φαίνεται να κερδίζουν έδαφος τα χειροκίνητα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η χρήση της τεχνολογίας DSG παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των σπορ χαρακτηριστικών της Ibiza, καθώς επιτυγχάνει γρηγορότερες και ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Εσωτερικό κάθισμα Ibiza

Το Seat Ibiza 1.5 TSI 150 ps DSG έχει αποδεχτεί τις περαιτέρω τροποποιήσεις των Ισπανών μηχανικών, έτσι ώστε εκτός από τη δυναμική απόδοση, εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του νέου πρωτοκόλλου για τη μέτρηση της κατανάλωσης και των εκπομπών, WLTP. Σύμφωνα με τις μετρήσεις Seat, που βασίζονται πάντα σε αυτόν τον κύκλο, η πιο ισχυρή έκδοση του Ibiza καταναλώνει 5,6-6,4 λίτρα / 100 χλμ., Ενώ οι εκπομπές κυμαίνονται μεταξύ 128-147 γραμμαρίων CO2 / km.

Σας υπενθυμίζουμε ότι από το 2017, όταν ξεκίνησε η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του Seat Ibiza, τα ισπανικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται και παράγονται στην έδρα της Seat, στο Martorell της Βαρκελώνης.

Source