Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

Τη Δευτέρα, τα Κέντρα Τεχνικής Επιθεώρησης ανοίγουν ξανά, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν έως και 70 ημέρες για επιθεώρηση.

Δουλεύουν ξανά από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 τα Κέντρα Τεχνικής Επιθεώρησης Οχημάτων (ΚΤΕΟ) Για μοτοσυκλέτες, επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτική και δημόσια χρήση και φορτηγά βάρους έως 3,5 τόνων.

Με εγκύκλιο υπογεγραμμένο από Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι προϋποθέσεις για τον τεχνικό έλεγχο καθορίστηκαν προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός κατά τη διάρκεια του σταδίου επανεκκίνηση.

Ειδικότερα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προθεσμία της 70 ημερολογιακές ημέρες που χορηγήθηκε για όλους Δελτία τεχνικής επιθεώρησης (DTE) που ισχύουν μέχρι 13 Δεκεμβρίου, παραμένει σε ισχύ.

Επίσης, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με ημερομηνία λήξης 30 Οκτωβρίου 2020 και νωρίτερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά στις 30 Οκτωβρίου 2020 και νωρίτερα, μπορούν να επιθεωρηθούν εντός της παραπάνω προθεσμίας (παράταση 70 ημερών).

Οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων που έχουν επιτραπεί να εγγραφούν χωρίς την παρουσίαση ενός DTE, μπορούν να περάσουν τα οχήματα για τεχνικό έλεγχο μέχρι την ημερομηνία που αναφέρεται στην εκδοθείσα άδεια.

Τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών για τα οποία είχε παραταθεί η ισχύς του Κάρτα ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ) υποχρεούνται να εφοδιάζονται με καινούργια ΚΕΚ, όχι αργότερα από το τέλος της παράτασης των 70 ημερών.

Μοτοσικλέτες, δημόσια και ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά βάρους κάτω των 3,5 τόνων με ημερομηνία ισχύος ΔΤΕ ή με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 και μετά, επιθεωρούνται σύμφωνα με την καθορισμένη συχνότητα επιθεώρησης και τις ισχύουσες διατάξεις. Αυτά είναι, κατ ‘ουσίαν, τα οχήματα που δεν σχετίζονται με την παραταθείσα επέκταση.

Συνιστάται στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία δόθηκε παράταση 70 ημερών Δελτία τεχνικής επιθεώρησης (DTE) να επωφεληθούν από αυτό το δικαίωμα και να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο KTEO, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός.

Τύπος εδώ να διαβάσει ολόκληρη την απόφασή του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Για άνοιγμα εκ νέου του ΚΤΕΟ.

Διαβάστε επίσης:

“Δώρο” 2 μήνες σε τέλη κυκλοφορίας 2021 – Ποιος νοιάζεται;

Πάνω από 10.000 σημεία φόρτισης σε 252 Δήμους!

Ηλεκτρονικά διόδια ανάλογα με τις εκπομπές CO2 και χιλιόμετρα!

Source