Αναγέννηση Bentley με το πρώτο ηλεκτρικό του

Με το νέο ηλεκτρικό sedan που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μετά το 2025, η Bentley φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει μια καμπή στην ιστορία της.

Το πρώτο του καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο Μπέντλεϊ θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τη νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα του Όντι.

Ο Μπέντλεϊ ανήκει σε Όμιλος Volkswagen, δεσμεύεται να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα (BEV) από 2030 και σκοπεύει να τηρήσει αυτήν την προθεσμία, ξεδιπλώνοντας μια οικογένεια νέων ηλεκτρικών μοντέλων στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. ο πρώτη EV θα έχει ένα σώμα φορείο και θα “χτιστεί” σε μια πλατφόρμα VW Group, το οποίο αναπτύσσεται ως μέρος του Project Artemis, το οποίο είναι μια ξεχωριστή μελέτη από την Audi για την ανάπτυξη ενός προηγμένη πλατφόρμα EV. Ως ηγέτες της Μπέντλεϊ Μην περιμένετε σύντομα ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογία της μπαταρίας, οπότε τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας θα σχεδιαστούν ώστε να αντιστοιχούν στους περιορισμούς της εμβέλειας και του βάρους των σημερινών συστημάτων με την πολυτέλεια Μπέντλεϊ. Αυτό θα οδηγήσει σε μοντέλα που θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που βρίσκουμε τώρα στο εύρος της επωνυμίας.

Ο πρόεδρος του Μπέντλεϊ, Adrian Hallmark, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα θα πάρουν την ονοματολογία των υπαρχόντων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Διευκρίνισε ότι “Η θέση μας είναι να τα κοιτάξουμε οι πελάτες και κατηγορίες των αυτοκινήτων. Εκτός από το μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροδότησης, πρέπει να προσαρμόσουμε ουσιαστικά τη γκάμα των προϊόντων μας, γιατί ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει. Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες και να είμαστε πιο κοντά στις ανάγκες τους μελλοντικές αστικές μεταφορές, καθώς το περιβάλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα». Από το 2025 και μετά, όταν αναμένεται να δούμε μπαταρίες αυτοκινήτου 110kWh και 120kWh, θα ήταν λογικό να μιλήσουμε για το πλήρες φάσμα των μοντέλων του Μπέντλεϊ, με αθλητικά κουπέ που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρική τους έκδοση. Στην αρχή φαίνεται πολύ πιο λογικό να παρουσιάζεται μια καθαρά ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία τους πολυτελές SUV, όπου σήμερα είναι το Μπεντάιγκα, ένα μοντέλο που έχει “να ανοίξει το δρόμο»Για την αποδοχή από το ευρύ κοινό μιας τόσο επιβλητικής πρότασης. Η πραγματική αναγέννηση της μάρκας, ωστόσο, θα έχει ακόμη λίγα χρόνια.

Δείτε επίσης:

Aston Martin DBS Superleggera Volante VS Bentley Continental GT Cabrio

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον Όμιλο VW

New Bentley Flying Spur: Με εστίαση κινητήρα και οδηγού V8 (+ βίντεο)

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source