Νέο Audi A3, πρώτη επαφή στο σπίτι

Στην τέταρτη γενιά του Α3 η πρώτη λέξη έχει την αίσθηση, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από την οδική συμπεριφορά.

Το νέο Audi A3 έφτασε επιτέλους στην ελληνική αγορά, και φαίνεται ότι η ομαλότητα επιστρέφει, αφού δεν το γνωρίζαμε μέσω μιας απρόσωπης διαδικτυακής παρουσίασης, αλλά με τη φυσική μας παρουσία σε ένα χαμηλότατο γεγονός στο Καβούρι, όπου μας δόθηκαν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή, στην κλασική παράκτια διαδρομή.

εμπρός στατικό

Με μια ελαφρά πτωτική τάση στα μικρά και μεσαία hatchbacks λόγω της αναπόφευκτης διαρροής πωλήσεων σε άλλες κατηγορίες, και ειδικά στα SUV, το νέο A3 αποφάσισε να αλλάξει τις προτεραιότητές του, όπου ο πρώτος λόγος δεν είναι λογική, αλλά συγκίνηση, και φυσικά τις επικρατούσες σύγχρονες απόψεις αυτοκινήτων σχετικά με την ευφυΐα, τη συνδεσιμότητα και τον ηλεκτρισμό.

Η συναισθηματική προσέγγιση γίνεται αντιληπτή αμέσως από το σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού. Οι προηγούμενες γενιές υιοθέτησαν μια μέτρια κομψότητα όταν η τέταρτη γενιά έρχεται να πειράξει, να προκαλέσει και να εντυπωσιάσει. Η τρίθυρη έκδοση έχει αφαιρεθεί (καθώς και το μετατρέψιμο), οπότε η εφαρμογή sportback θα έχει το μεγαλύτερο βάρος, μαζί με το sedan που ακολουθεί αμέσως. Η μεγάλη μάσκα με κηρήθρα με τους εντυπωσιακούς αεραγωγούς στα άκρα του προφυλακτήρα μπορεί να προκαλέσει ενδιαφέρον, η διαμόρφωση χαμηλής ουράς δίνει αίσθηση coupe, αλλά το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νέου A3 είναι η ανάγλυφη διαμόρφωση των πλευρικών τμημάτων, με τα δυνατά φουσκωτά . καμάρες των τροχών και τονισμένα περβάζια.

πλευρική στατική

Μπαίνοντας μέσα, οι ήχοι διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, χάρη στην τρισδιάστατη διαμόρφωση του ταμπλό, με τις αιχμηρές άκρες και τη φυγοκεντρική διαμόρφωση. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 10,25 ίντσες, ενώ επιπλέον θα είναι το μεγαλύτερο εικονικό πιλοτήριο 12,3 ίντσες. Στη μέση του ταμπλό κυριαρχεί η έντονα κεκλιμένη οθόνη αφής 10,1 ίντσες για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο πλαισιώνεται από ξεχωριστά χειριστήρια για τον τυπικό κλιματισμό διπλής ζώνης. Είναι προφανές ότι δόθηκε προτεραιότητα στον σχεδιασμό και όχι στη μεγιστοποίηση της χρήσης του χώρου, ο οποίος παρέμεινε στο πολύ καλό επίπεδο του προηγούμενου μοντέλου.

παύλα

Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή, με το κάθισμα να υποστηρίζει το σώμα του οδηγού πολύ καλά, ενώ οι θυσίες στην ορατότητα λόγω της διαμόρφωσης του πίσω μέρους, είναι μικρές. Οποιεσδήποτε διαφορές για τους πίσω επιβάτες εστιάζονται κυρίως στο ελαφρώς μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος, ενώ ο κορμός έχει διατηρήσει χωρητικότητα που ξεκινά από 380 λίτρα και φτάνει έως και 1.200 λίτρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σε αυτήν την πρώτη σύντομη επαφή με το νέο A3, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση TRON 35 TFSi MHEV S. Ο κινητήρας των 1.500 hp 150 hp, με το νέο αυτόματο κιβώτιο drive-by-wire και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το γνωρίζουμε λεπτομερώς στο νέο Golf. Η πολύ γραμμική απόδοση του κινητήρα ενισχύεται από τη βελτιωμένη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων (η οποία δεν είναι τόσο απότομη κατά την εκκίνηση και την κύλιση σε χαμηλές ταχύτητες όπως πριν), ενώ το σύστημα 48V δίνει μια μικρή επιπλέον ώθηση μερικές φορές κατά τη διάρκεια της φάσης επιτάχυνσης.

τεχνολογική εικόνα

Μαζί με την ανάκτηση ενέργειας πέδησης και σε συνδυασμό με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων με χαμηλό φορτίο λειτουργίας, μπορεί να προσφέρει οφέλη στην κατανάλωση (σε αυτό το σύντομο περπάτημα στην Ανάβυσσο, η μέση τιμή ήταν 7,7 l / 100 km). Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του δρόμου του νέου A3 παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και η τυπική έκδοση που οδηγήσαμε δείχνει μια σπορ προδιάθεση, χάρη στον πίσω άξονα τεσσάρων συνδέσμων (από τις εκδόσεις 150 ίππων και άνω) με ένα τιμόνι με καλή αίσθηση (προσφέρεται προαιρετικό προοδευτικό τιμόνι με μεταβλητό βήμα ραφιών). Η S Line έχει την πιο σφιχτή ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει το σώμα κατά 15 mm, ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει το ηλεκτρονικά μεταβλητό σύστημα απόσβεσης (το οποίο χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 mm).

πίσω στροφή

Ο νέος κινητήρας 110 hp θα είναι επίσης διαθέσιμος κατά την κυκλοφορία. Προς το τέλος του έτους, θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις ντίζελ 2 λίτρων 116 και 150 ίππων, ενώ το plug-in υβριδική έκδοση 40 TFSI ePHEV παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (σύμφωνα με εκτιμήσεις εκτιμάται ότι θα διατηρήσει το 10% των συνολικών πωλήσεων mix), με συνδυασμένη απόδοση 204 hp και 350 Nm, και με την μπαταρία για διασφάλιση ηλεκτρικής αυτονομίας 58 km (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Θα επωφεληθεί από τις ευεργετικές διατάξεις της νέας νομοθεσίας για εταιρικά αυτοκίνητα, με την τελική τιμή να είναι περίπου 42.500 ευρώ. Στις αρχές του επόμενου έτους, θα παρουσιαστεί το 310 hp S3, καθώς και οι εκδόσεις 40 TDI των 200 hp και 40 TFSI των 190 hp, ενώ στο τέλος του 2021 η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση RS3 των 400 hp είναι αναμένεται (όπου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εάν το επιθυμεί ο οδηγός, θα είναι σε θέση να του δώσει χαρακτηριστικά πίσω τροχού).

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με οι τιμές του νέου A3 φαίνονται εδώ, όσον αφορά νέες υπηρεσίες μετά την πώληση Audi στην Ελλάδα.

Η γκάμα ξεκινά από 22.430 ευρώ για το 30 TFSI με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (ο τυπικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και μεταλλικό χρώμα), ενώ η Tronic έκδοση 35 TFSi MHEV S που οδηγήσαμε ξεκινά από 28,990 ευρώ. .

Source