Επίσημη πρεμιέρα για την ηλεκτρική BMW iX3

Η BMW παρουσίασε το ηλεκτρικό iX3 που υπόσχεται αυτονομία με φορτίο 460 χλμ.

Η BMW στρέφει μια άλλη σημαντική σελίδα στον τομέα των οχημάτων μηδενικών εκπομπών, παρουσιάζοντας σήμερα το νέο iX3 – ένα ηλεκτρικό SUV που βασίζεται στην τρίτη γενιά του γνωστού και όχι εξαιρετικού X3. Όπως είναι ήδη γνωστό, το δεύτερο, μετά το i3, βαυαρικό ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευαστεί αποκλειστικά στην Κίνα και θα είναι διαθέσιμο σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2021. Ειδικότερα, το πρώτο από τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιαστούν από την BMW τους επόμενους 18 μήνες (επόμενοι τα νέα i4 και iNext) «γεννήθηκαν» στο Shenyang της Κίνας σε συνεργασία με την τοπική Brilliance, η οποία είναι βασικός συνεργάτης της Βαυαρίας στον μεγαλύτερο πλανήτη της αγοράς όγκου.

BMW iX3

Η νέα BMW iX3, που υιοθετεί το σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς του BMW Group, διαφέρει στο σχεδιασμό από το συμβατικό X3 κυρίως χάρη στη “κλειστή” γρίλια και τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες. Ο ηλεκτρικός χαρακτήρας της κατασκευής τονίζεται περαιτέρω από το χαρακτηριστικό, μπλε χρώμα, τις πινελιές στις εξωτερικές επιφάνειες, αλλά και από τους τροχούς 19 ιντσών, οι οποίοι συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίτευξη ενός κορυφαίου συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος ορίζεται για την περίσταση στην τιμή 0,29.

BMW iX3

Η νέα BMW EV τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα (ss.: Συνολικά το σύστημα κίνησης έχει 30% υψηλότερη πυκνότητα ισχύος από την εξερχόμενη), ο οποίος οδηγεί τους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός μονοτάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Η μέγιστη ισχύς του είναι 286 hp, με ροπή έως 400 Nm. Αυτές οι τιμές είναι σε θέση να διασφαλίσουν την επιτάχυνση του γερμανικού SUV από ακινησία στα πρώτα 100 km / h σε χρόνο 6,8 dl. – η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km / h.

BMW iX3

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αντλεί ενέργεια αποθηκευμένη σε μια μπαταρία υψηλής τάσης 400V (ιόν λιθίου, φυσικά), που κατασκευάζεται από την κινεζική CALT, με 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από πριν και μεικτή χωρητικότητα 80 KWh (η “καθαρή” τιμή του είναι 74 kWh). Σύμφωνα με τη BMW και τις μετρήσεις που έγιναν σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, η αυτονομία που παρέχει αυτή η μπαταρία με πλήρη φόρτιση είναι 460 χλμ. Από εκεί, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ 150 kW – με αυτήν τη ροή ισχύος, η φόρτιση έως και 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 34 λεπτά.

BMW iX3

Η BMW λέει ότι το νέο iX3 έχει χαμηλότερο 75 mm κέντρο βάρους, ενώ η συμπαγής μπαταρία υψηλής τάσης έχει εγκατασταθεί χαμηλά στο πάτωμα. Αυτό το γεγονός δεν επηρεάζει σημαντικά τα γενικά καθήκοντα της κατασκευής, καθώς ο χώρος φόρτωσης έχει επαρκή για τα δεδομένα της χωρητικότητας τύπου – από 510 έως 1.560 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Source