Η επιστροφή του Ford Bronco (+ βίντεο)

Η Ford αναβιώνει το όνομα Bronco μετά από 24 χρόνια παρουσιάζοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τη δική της, σύγχρονη αντίθετη πρόταση στις αντίστοιχες προτάσεις του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με στελέχη της Ford, κατασκευάζεται η νέα οικογένεια ανθεκτικών μοντέλων της εταιρείας blue oval “Με την ανθεκτικότητα των οχημάτων παραλαβής της οικογένειας F και την ψυχή και την απόδοση του Mustang” με βάση δύο από τις τρεις παραλλαγές που διατίθενται στη δημοφιλή πλατφόρμα Ranger. Για πρώτη φορά στην ιστορία, εκτός από τη δίθυρη έκδοση, η Ford θα προσφέρει το νέο Bronco σε τετράθυρο.

Ford Bronco

Όσον αφορά το σχεδιασμό, οι αναφορές στο αρχέτυπο μοντέλο του 1965 είναι κάτι περισσότερο από ξεχωριστές. Το σχήμα του αυτοκινήτου είναι αρκετά… τετράγωνο, ενώ οι κοντοί μπροστινοί και πίσω πρόβολοι και το μεγάλο πλάτος είναι τυπικοί. Οι μηχανικοί της Ford ισχυρίζονται ότι το ταξίδι ανάρτησης του αυτοκινήτου είναι έως και 17% μεγαλύτερο από αυτό των ανταγωνιστών του (ας πούμε Jeep), ενώ οι τροχοί του (τροχοί + ελαστικά) έχουν διάμετρο έως 35 ίντσες.

Ford Bronco

Το σώμα του νέου Ford Bronco έχει απόσταση από το έδαφος έως 295 mm. Οι γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας του αυτοκινήτου είναι 43,2 37,2 και 29 μοίρες αντίστοιχα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ενώ βυθίζεται σε νερό βάθους άνω των 85 cm. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η “σύντομη” έκδοση έχει μήκος 4,4 m, πλάτος και ύψος που υπερβαίνει τα 2 m, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,54 m. Η τετράθυρη έκδοση με τη σειρά της έχει διαστάσεις 4.813 x2.014×1.999 mm και μεταξόνιο σχεδόν 3 m.

Ford Bronco

Το νέο Bronco διατίθεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα της οικογένειας Ford EcoBoost με χωρητικότητα 2,3 λίτρων που αποδίδει 270 ίππους και 420 Nm καθώς και V6 της ίδιας οικογένειας, με χωρητικότητα 2,7 λίτρων, ισχύ 310 ίππων και ροπή 542 Nm. Στην πρώτη περίπτωση, το κιβώτιο είναι χειροκίνητο, με 7 αναλογίες ή αυτόματα, με 10 αναλογίες, μια επιλογή που είναι μονόδρομη για το 6-κύλινδρο Bronco. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα σύστημα με 7 λειτουργικά προγράμματα (Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Baja, Mid / Ruts και Rock Crowl), το οποίο ονομάζεται GOAT (Go Over All Terrain).

Ford Bronco

Στο κιβώτιο ταχυτήτων, η Ford προσφέρει δύο επιλογές: η πρώτη αποτελείται από ένα ηλεκτρικά ελεγχόμενο κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων και ένα πιο προηγμένο με αυτόματη και ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενη εναλλαγή μεταξύ των θέσεων 2Η και 4Η. Από εκεί, στον τομέα της ανάρτησης, στον μπροστινό άξονα βρίσκουμε μια ανεξάρτητη διάταξη, ενώ στο πίσω μέρος ένας άκαμπτος άξονας με πέντε σημεία στήριξης σε συνδυασμό με ελικοειδή ελατήρια. Τα αμορτισέρ με υπογραφή Bilstein διατίθενται προαιρετικά, καθώς και ημι-ενεργά υδραυλικά ελεγχόμενα δοκάρια ψαλιδιού.

Ford Bronco

Οι δίθυρες εκδόσεις του μοντέλου έχουν αφαιρούμενη, σε τρία μέρη, στέγη ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, ενώ στις 4 πόρτες τα μέρη του αμαξώματος που μπορούν να “αφαιρεθούν” θα είναι τέσσερα σε αριθμό. Οι πόρτες, που δεν έχουν πλαίσιο, είναι επίσης αφαιρούμενες. Πέρα από αυτό, το εσωτερικό του νέου Bronco εμπνέεται αισθητικά από το μοντέλο πρώτης γενιάς. Ωστόσο, οι σύγχρονες εφαρμογές δεν λείπουν έχοντας ως αναφορά τις οθόνες 8 ή 12 ιντσών που υποστηρίζουν το νέο σύστημα επικοινωνίας και διασύνδεσης SYNC4.

Το Bronco Sport

Αυτή είναι μια έκδοση με πιο προσανατολισμό ασφάλτου Εξ ου και το πάτωμα στον οποίο βασίζεται, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό που ονομάζεται C2 που χρησιμοποιεί η Ford στο European Focus και το Kuga. Εδώ, το σύστημα τετρακίνησης είναι στάνταρ, ενώ θα υπάρχουν εκδόσεις εξοπλισμένες με μια πιο εξελιγμένη συσκευή που θα κλειδώνει σε συνδυασμό με μια μονάδα ελέγχου πίσω τροχών με δύο συμπλέκτες.

Ford Bronco Sport

Κάτω από την κουκούλα θα βρούμε είτε τον κινητήρα Ford EcoBoost 1.500 ίππων σε μια έκδοση που θα αποδίδει 180 ίππους, είτε έναν 2 λίτρο με 245 ίππους. Όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, 7 τρόπους λειτουργίας, όπως το υπόλοιπο Bronco, ενώ το εσωτερικό θα διαφοροποιηθεί, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια και την άνεση.

Source