Πρεμιέρα για την ιδέα του Audi Q4 Sportback e-tron

Το coupe και η τρέχουσα αυθεντική έκδοση Sportback του ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron θα οδηγήσει στη γραμμή παραγωγής το 2021 και υπόσχεται αυτονομία με χρέωση 500 km.

Από τεχνικής άποψης, το Q4 e-tron concept, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά το 2019 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και το νέο Q4 Sportback e-tron concept, το οποίο παρουσιάστηκε online από την Audi πριν από λίγα λεπτά, μοιάζει με δύο σταγόνες νερού Ωστόσο, διαφέρουν σημαντικά στο σχεδιασμό των εξωτερικών τους επιφανειών, με την έκδοση Coupe να παρουσιάζει μια σαφέστερα πιο σπορ παρουσίαση.

Έννοια Audi Q4 Sportback e-tron

Τα δύο πρωτότυπα έχουν μήκος 4,6 m, πλάτος 1,77 m και ύψος 1,6 m και τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 306 hp – οι τελευταίοι είναι σε θέση να παρέχουν επιτάχυνση από ακινητοποίηση έως τα πρώτα 100 km / h σε χρόνο 6,3 dl . και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 km / h. Η μπαταρία που τροφοδοτεί τους ηλεκτροκινητήρες με ενέργεια έχει χωρητικότητα 82 kWh, προσφέροντας μια γενναιόδωρη αυτονομία περίπου 450 km, ενώ στις εκδόσεις των δύο μοντέλων με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα δούμε σύντομα, περίπου, 500 km, σύμφωνα με τις μετρήσεις Audi στο πρωτόκολλο WLTP.

Έννοια Audi Q4 Sportback e-tron

Η προηγμένη και συμπαγής μπαταρία του νέου Q4 Sportback e-tron concept μπορεί να φορτιστεί με εξωτερική πηγή με μέγιστη ισχύ 125 kW. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανάκτηση ενέργειας από μηδενικά επίπεδα έως και 80% της μέγιστης χωρητικότητας αποθήκευσης της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε περίπου 30 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει εγκατασταθεί χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου βάρους 510 kg και εξασφαλίζει την ιδανική κατανομή των μαζών μεταξύ των δύο αξόνων (50-50).

Έννοια Audi Q4 Sportback e-tron

Ο πίσω κινητήρας κινητήρας, ο οποίος εμπλέκεται μόνιμα σε κίνηση του οχήματος, έχει απόδοση 204 hp και ροπή 310 Nm – το μπροστινό μέρος, που αποδίδει 102 hp 150 Nm, μπαίνει στο παιχνίδι μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες ή όταν ο οδηγός κοιτάζει για κατι. παραπάνω στο επίπεδο της συμπεριφοράς του δρόμου. Αξίζει να θυμόμαστε εδώ ότι τόσο το “απλό” Q4 e-tron όσο και το πιο “σπορ” Q4 Sportback e-tron βασίζονται σε μια νέα έκδοση του ορόφου MEB του VW Group, το οποίο λανσάρει το VW ID.3 νωρίτερα όπως φέτος. Σύμφωνα με την Audi, η έκδοση παραγωγής του νέου Q4 e-tron Sportback θα παρουσιαστεί το 2021, που ήταν τότε το 7ο συνεχόμενο μοντέλο EV της γερμανικής εταιρείας.

Source