Μια άλλη διάκριση για το Peugeot 208

Το νέο Peugeot 208, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αργεντινή στα τέλη Αυγούστου, έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι έχει καθιερώσει την ηγετική του θέση στην κατηγορία των μικρών hatchbacks για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Το Peugeot 208 ονομάστηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” στην Αργεντινή.

Το αποτέλεσμα της εξαιρετικής απόδοσης πωλήσεων ήταν η προώθησή του ως “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” στην κατηγορία “εγχώρια παραγόμενα αυτοκίνητα”, στις 2 Δεκεμβρίου, από δημοσιογράφους, αυτοκίνητο για την Αργεντινή. Αυτή είναι η 21ηο διάκριση που έλαβε το Peuegot 208 στον κόσμο και το πρώτο στην Αργεντινή.

Από την κυκλοφορία του στην Αργεντινή στα τέλη Αυγούστου, το νέο 208 είναι για τρίτο συνεχόμενο μήνα το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην κατηγορία “hatchback”, με μερίδιο 26,6% το Νοέμβριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορία αυτή πάντως αυξάνεται 12,5% για τον Οκτώβριο και 13,3% για τον Νοέμβριο. Το νέο Peugeot 208, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο El Palomar στο Μπουένος Άιρες, αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της μάρκας στην Αργεντινή.

Το βραβείο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” για την Αργεντινή

Στις 2 Δεκεμβρίου, 28 δημοσιογράφοι-μέλη του «Ιδρύματος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου» απένειμε στον Peugeot 208 τον πολυπόθητο τίτλο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” στην κατηγορία “εγχώρια αυτοκίνητα”.

Η κριτική επιτροπή έθεσε τους όρους συμμετοχής στα αυτοκίνητα ως νέα μοντέλα ή επανασχεδιασμούς υπαρχόντων μοντέλων και ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Οι καθοριστικοί παράγοντες για τη νίκη, ανεξάρτητα από την κατηγορία ήταν η τιμή, το προϊόν και η καινοτομία. .

Peugeot στην Αργεντινή

Η κατασκευή του νέου 208 σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία της Peugeot στην Αργεντινή, καθώς είναι μια πρωτοφανής βιομηχανική επιχείρηση. Ο λόγος είναι ότι το εργοστάσιο El Palomar έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει το CMP (Common Modular Platform), τη νέα πλατφόρμα του PSA Group.

Source