Στο Mortefontaine με την Porsche Taycan: Car of the Century!

Αυτή η εξωγήινη γυναίκα είναι τόσο καλή, τόσο σούπερ, που σε γοητεύει παρά τη λογική της τέλειας κατασκευής της, την οποία βρίσκεις σε … ένα διαστημόπλοιο. Στην πραγματικότητα, σε ενοχλεί, καθώς σε ταξιδεύει στο μέλλον χωρίς διαπραγμάτευση του DNA του κατασκευαστή, ο οποίος δημιουργεί με έναν πιλότο την προσωπικότητα κάθε πρότασης, με το σημείο αναφοράς λεπτομέρειας …

Porsche Taycan

Εάν για ορισμένους, συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος, το “911” είναι το αυτοκίνητο δύο αιώνων “γιατί ναι”, με το Taycan είναι διαφορετικό. Στο Zuffenhausen αυτή τη φορά αποφάσισαν να θέσουν αντικειμενικά κριτήρια στην εξίσωση. Καθώς συνεργάζονται με κάθε νέο “911”, ο συνδυασμός αφορά το συναίσθημα και τη γνώση. Το ταλέντο πλημμυρίζει, μετά από αναζήτηση και δεν θα βρείτε αποτυχία στις επιλογές τους. Σε αυτήν την περίπτωση, με την ευκαιρία του Taycan, δεν υπάρχει καλή βάση από χθες, ούτε χρυσό παρελθόν, το οποίο μερικές φορές ως αύρα συγχωρεί τις αποτυχίες υποκειμενικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, θα πείτε. Αυτό που κάνει τη διαφορά, θα ολοκληρώσουμε. Όλα αυτά είναι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η ηλεκτρική πρόωση τελικά θα επικρατήσει.

Porsche Taycan

Το Taycan δεν είναι ηλεκτρικό Porsche, ακόμα κι αν βρείτε ομοιότητες στο σχεδιασμό, κυρίως με το Panamera, αλλά και με το “911”. Είναι νόμος … της ψυχολογίας να πιστεύουμε ότι ακόμη και το “φορτηγό”, η πρώτη γενιά Cayenne, μοιάζει με “911”. Προσβολή, θα πείτε, αλλά οδηγώντας τα μοντέρνα, παρατηρείτε αντικειμενικά ότι το Cayenne είναι επίσης Porsche, και μόνο κατά τύχη αυτό, στο μάτι μας, μερικές φορές, δεν κυριαρχεί με τον Macan στις κατηγορίες τους.

Porsche Taycan

Η Taycan δεν είναι μια ματιά στο μέλλον, αλλά μια πρόταση της Porsche σήμερα που δείχνει στους ανταγωνιστές της (το κάνει;) Πώς θα μοιάζει το Real Car το 2030. Το αυτοκίνητο που σας μεταφέρει στον άλλο, τον σύγχρονο δρόμο, χωρίς να προδώσετε ρίζες και τον πολιτισμό σας. Θα πείτε, το 2030 οι αυτόνομες θα έχουν καταλάβει. Κακόβουλο και χαίρομαι, και όσοι από εμάς δεν είμαστε πλέον γραφικοί και τώρα βλέπουμε ηλεκτρικό ρεύμα, θα βρούμε πάντα μια Porsche που θα μας ενοχλήσει.

Porsche Taycan

Συγκλονιστικός!

Σταθμευμένο, αλλά και όταν σας πλησιάζει, και φυσικά όταν το οδηγείτε. Απλώς σας ξεπερνά. Από τις περιπτώσεις όπου, όπως και πριν, σκεφτόσασταν για πολύ καιρό πώς να το χειριστούμε με τα κλειδιά σου. Δεν ασχολείστε με τις τιμές κατά περιόδους και γενικά με την απόδοσή του και τις προδιαγραφές του σε χαρτί, και δοκιμάζετε ό, τι με ηλεκτρικό ρεύμα ή για οτιδήποτε γνωρίζετε, όπως π.χ. το i8 και το υβριδικό Panamera, για να ταξιδέψετε φανταστικά μαζί του.

Porsche Taycan

Εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης από ακινησία, το παιχνίδι με τα φρένα σας διαλύει, ενώ είστε ακόμα με το στόμα σας ανοιχτό γνωρίζοντας την ώρα στο Nürburgring. Περίπου 3 dl. για 100 και σχεδόν 10 dl. για τα 200, ενώ ένα από τα “κουρέλια” της μάρκας, ο Lars Kern, σταμάτησε το ρολόι στις 7: 42.34 στα 20+ χλμ. Ναι, με 4-θυρο ηλεκτρικό πλήρες, στην καλή έκδοση Turbo S με 761 hp, σε λειτουργία overboost. Τροχοί 21 ιντσών, με ελαστικά 35 και 30 ιντσών εμπρός και πίσω, που αφήνουν το χείλος εκτεθειμένο στην άσφαλτο και δεν σκέφτεστε καν για αυτό το πακέτο στην Ελλάδα. Στη Γαλλία, επιλέγετε Sport + και χαμηλώνετε το σώμα έτσι ώστε να γλείφει άσφαλτο, προσφέροντας τη “σαύρα” στους φακούς του Thanos. Ανησυχεί από τον σκούρο άνθρακα, το λευκό έχει περάσει για ανεφοδιασμό και το δικό μας είναι ένα βαθύ μπλε πολύ φωτεινό (Gentian Blue Metallic). Νομίζετε ότι το έχετε δει σε ένα M5 και παίρνετε βρώμικες σκέψεις ως μια λογική αντίδραση που βασίζεται στο σώμα και το DNA του “M”, το οποίο δεν είναι μόνο μια BMW.

Porsche Taycan

Δράση…

Καθίστε χαμηλά και χαζεύεστε. Μια σειρά από οθόνες και διακόπτες αφής, αλλά η αδρεναλίνη αποδεικνύεται όχι μόνο για να σκοτώσει ιούς και να σας αναστήσει, αλλά και να αναβαθμίσει την ψυχική σας ικανότητα. Γερμανικά από την Porsche εδώ μαζί μας, και σε ποιότητα παρουσίασης τα συγκρίνετε μόνο με ορισμένους τύπους Range Rover και επικοινωνείτε σε δευτερόλεπτα να είστε έτοιμοι για τα πάντα, με ποσοστό ακρίβειας 9 στα 10 σε κάθε επιλογή. Αλλά είπαμε άμυνα. Με το αγαπημένο μας Sport + που μας διδάσκουν οι συνάδελφοί τους στο Λος Άντζελες – ένα ταξίδι στον παράδεισο τότε, με την ευκαιρία του “991” με 7ari στο χέρι.

Porsche Taycan

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της, οι εντολές «χέρι-προς-πόδι» πρέπει να εκτελεστούν αμέσως. Εάν αρχίσετε επιθετικά να αισθανθείτε πόνους στο λαιμό και το στομάχι από επιτάχυνση, σας προσγειώνει γρήγορα στη δική του πραγματικότητα, η οποία δεν επαναλαμβάνεται και δεν αντιγράφεται. Δεν παραπονιέται, είναι τέρας αξιοπιστίας, αλλά συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Σε χαρτί ο Porsche έχει αντίπαλο. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες κατασκευές. Στο δρόμο, στην πράξη και στο δικό της GT crescendo, κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Προσθέστε ποιότητα, συνειδητοποιήστε τη δύναμη της συνετής διοχέτευσης ισχύος και έχετε ένα μέρος της απάντησης. Το κύριο μενού είναι για το πώς να το “διαβάσετε” για να το κερδίσετε και αφού συνειδητοποιήσετε το μέγεθός του για να το χρησιμοποιήσετε. Για να σημειώσετε από λογικό μοτίβο τον τρόπο που έρχεται και πηγαίνει στη ζωή μας για πάντα.

Porsche Taycan

Δεν πρόκειται για υβριδική πρόταση με ηλεκτρική βοήθεια με ή χωρίς πρίζα, αλλά κάτι διαφορετικό. Θα αναλάβουμε κινδύνους, αλλά εκτιμούμε ότι θα προκύψουν αντίστοιχα, κάτι που δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Ίσως κοντά σε αυτό στις προδιαγραφές, αλλά μέχρι στιγμής. Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα περάσει στο δρόμο τόση ροπή με τρόπο που δεν διδάσκεται. Όσοι προσπαθούν να ακολουθήσουν κάτι που ξέρουν, και τυχαία δεν ψάχνουν για άλλους, διαφορετικά μονοπάτια θα αποδειχθούν για επανεξέταση.

Porsche Taycan

Είστε ευτυχείς να επιταχύνετε, αναστατώνεστε θετικά ψάχνοντας όρια όταν επιβραδύνετε, αλλά ζείτε για ταξίδια, εξαλείφοντας τις αποστάσεις. Το απόλυτο σετ για την τέλεια διαδρομή. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ πλήρους γκαζιού, μέγιστης πίεσης στα τεράστια φρένα και πλαισίου που ζει για στροφές με κορυφαία ταχύτητα, προσφέροντας ποιότητα σε μέτριες στροφές. Το γκάζι είναι φίλος και εχθρός, και αν παρασυρθείτε, η μετάδοση θα σας διορθώσει, θα σας σώσει και θα σας προσγειώσει. Βλέπετε το όργανο που προδίδει ότι έχετε περισσότερη ροπή πίσω, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η έμφαση δίνεται στην ταχύτητα και την ασφάλεια και όχι τόσο στο θέαμα. Φυσικά αποδεικνύεται ότι τελείωσε. Με ζεστά χειμερινά ελαστικά, ακολουθεί το παιχνίδι σας με ειλικρίνεια και δεν σας προδίδει. Ίσως σε αυτήν την άσεμνη διαδικασία να συνειδητοποιήσετε την κυριαρχία τους και σε σχέση με το πώς διαιρούνται οι μάζες. Ένα θηρίο 2,3 τόνων, αλλά στο χέρι σας θυμίζει 996 Turbo S, με όλα αυτά τα μέσα για την ευελιξία του, το οποίο αποδεικνύεται μοναδικό.

Porsche Taycan

Μαγεία…

Μόνο η Porsche μπορεί. Μόνο οι δημιουργοί του “911” έχουν τον τρόπο να αλλάξουν γρανάζια και να μεταφέρουν ένα σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες σε άλλη φορά. Με μαγικό τρόπο, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά απευθείας στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο θαυμασμός μας έχει τη διαχρονική διάρκεια που επιβάλλεται από το “911”. Σήμερα ο σεβασμός μας παίρνει τις διαστάσεις ενός άλματος στο μεθαύριο, με την πεποίθηση ότι μόνο η Porsche μπορεί να προσφέρει.

Το μόνο αυτοκίνητο που για να το πάρετε αφήνετε μια κενή επιταγή στους κατοίκους της Porsche στη Μεταμόρφωση, και περιμένετε να το πάρετε, έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε σήμερα πώς θα ζήσει το τελευταίο των Μοϊκανών αύριο._ SX

Porsche Taycan

Μοντέλο Taycan Turbo Taycan Turbo S
Μέγιστη. Εξουσία 625 ίππους 625 ίππους
Μέγιστη ισχύς με υπερβολή 680 ίππους 761 ίππους
Μέγιστη ροπή 850 Nm 1.050 Nm
Μπαταρία 93,4 kWh 93,4 kWh
Κίνηση Σε 4 τροχούς Σε 4 τροχούς
ΜxΠxY 4,936×1,966×1,381 4,936×1,966×1,378
Μεταξόνιο 2.900 χιλ 2.900 χιλ
Βάρος 2.305 κιλά 2.295 κιλά
0-100 χλμ / ώρα 3.2 dl. 2,8 dl.
0-400 μ. 11.1 δλ. 10,8 dl.
Μέγιστη ταχύτητα 260 χλμ / ώρα 260 χλμ / ώρα
Αυτονομία 381-450 χλμ. 388-412 χλμ.
Synd. κατανάλωση 26,0 kWh / 100 χλμ. 26,9 kWh / 100 χλμ.

Στο τεχνολογικό εσωτερικό

Το Taycan είναι αναμφίβολα ένας χώρος στάθμευσης στην ιστορία του γερμανικού κατασκευαστή, που είναι το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Porsche. Όσον αφορά το σχεδιασμό και την κατασκευή, το μεγάλο πλεονέκτημα του 4θυρου σπορ μοντέλου EV, το οποίο βασίζεται σε μια “εξειδικευμένη” ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW, είναι το χαμηλό κέντρο βάρους και η ιδανική κατανομή του τελευταίου μεταξύ των δύο άξονες (βλέπε 49/51). Αλλά, πάνω απ ‘όλα, η αεροδυναμική του απόδοση, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να έχει ως αφετηρία – ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κάποιος – την εντυπωσιακή τιμή των 0,22. Και για να έχουμε μια απτή σύγκριση όσον αφορά το πραγματικό μέγεθος και το αποτύπωμα του γερμανικού EV, ένα “ταπεινό” Panamera έχει μήκος 86 και 50 mm και μεταξόνιο, αντίστοιχα, αλλά επίσης ψηλότερο και “στενότερο”. Σχεδόν 5 και 3 cm, αντίστοιχα.

Porsche Taycan

Η νέα Porsche Taycan διατίθεται στην “παραπλανητική”, όπως λέγονται, οι εκδόσεις Turbo και Turbo S, τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που δίνουν στην κορυφαία έκδοση του μοντέλου μέγιστη ισχύ 761 ίππων και 1.050 Nm ροπής σε λειτουργία overboost και σε συνδυασμό με το Launch Control. Αυτές οι τιμές διασφαλίζουν την επιτάχυνση από ακινησία στα πρώτα 100 και 200 ​​km / h σε χρόνο 2,8 και 9,8 dl., Αντίστοιχα, καθώς και τελική ταχύτητα 260 km / h. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε … κανονικές συνθήκες, η μέγιστη ισχύς στο Turbo S δεν υπερβαίνει τα 625 hp. Στην έκδοση Turbo, η μέγιστη απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων φτάνει τα 680 hp σε λειτουργία overboost και το “κανονικό” 625 hp, με την επιτάχυνση από την ακινησία στα πρώτα 100 και 200 ​​km / h που θα ολοκληρωθούν εδώ στα 3.2 και 10, 6 δλ.

Porsche Taycan

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες λειτουργούν και στις δύο παραλλαγές του Taycan με ένα κιβώτιο ταχυτήτων στον μπροστινό άξονα και ένα δεύτερο, με 2 αναλογίες, που βρίσκονται στον πίσω άξονα. Εδώ η 1η και μικρότερη αναλογία εμπλέκεται κατά την επιτάχυνση και σε κάθε περίπτωση στο πρόγραμμα Sport and Sport +, ακόμη και σε ταχύτητες της τάξης των 90-100 km / h, ενώ η 2η και “μεγαλύτερη” είναι η αυτόματη επιλογή του κεντρικού μονάδα ελέγχου ισχύος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλεύσης ή σε περίπτωση που ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από τον επιταχυντή κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Από εκεί και πέρα, στο πρόγραμμα Range το κιβώτιο ταχυτήτων επιλέγει αυτόματα τη 2η ταχύτητα, ενώ ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας προσωρινά … ακουμπά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Normal η μονάδα επιλέγει είτε τη μία σχέση είτε την άλλη, αλλά ο οδηγός δεν συνειδητοποιεί ποτέ την εναλλαγή τους.

Porsche Taycan

Το γερμανικό EV είναι εξοπλισμένο σε όλες τις περιπτώσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου LG-Chem με χωρητικότητα αποθήκευσης 93,4 kWh, η οποία σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP διασφαλίζει εύρος από 381 έως 450 km – στο Turbo και από 388 έως 412 km στην Turbo S. Σε αυτήν την περίπτωση, η Taycan είναι εξοπλισμένη με σύστημα φόρτισης 800 V, το οποίο του επιτρέπει να φορτίζεται σε δίκτυο έως 270 kW. Σε αυτήν την περίπτωση, η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να γεμίσει με ενέργεια ικανή να προσφέρει 100 χλμ αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά. Στο ίδιο δίκτυο, η φόρτιση έως και 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας απαιτεί, σύμφωνα με την Porsche, μόνο 22 λεπτά._ XA

Source