Ηλεκτρικό SUV με εμβέλεια 483 km

Σύμφωνα με μια έκθεση, η Jaguar θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV, το J-Pace, με απόσταση 483 χιλιομέτρων.

Ο Ιαγουάρος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με I-Pace και φαίνεται έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα. Έχει τα καθαρά ηλεκτρικά έργα XJ, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα τεθεί σε παραγωγή, καθώς έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κοροναϊού.

Ωστόσο, η μάρκα θα φέρει στον κόσμο ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ονομάζεται J-Pace, όπως αναφέρεται από την Autoexpress.

Είναι ένα ηλεκτρικό SUV το μέγεθος του Tesla Model X ή της Porsche Cayenne, το οποίο θα έχει εμβέλεια 483 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Στην πραγματικότητα, σε αυτό το στάδιο λέγεται ότι θα διαθέτει σύστημα All-Wheel Drive, που σημαίνει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά επίσης ότι θα έχει πολλές επιλογές μπαταρίας, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 100 kWh.

Πέρα από αυτό, το J-Pace θα χρησιμοποιήσει το Modular Longitudinal Platform (MLA), το οποίο είναι γενικά για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβρίδια και ηλεκτρικά, και προοριζόταν για το XJ καθώς και το νέο πλήρως ηλεκτρικό Range Rover.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Autoexpress αναφέρει επίσης ότι η Jaguar σκοπεύει να εξελιχθεί σε μια πλήρως ηλεκτρική εταιρεία, όπως η Tesla, υπό την καθοδήγηση του νέου CEO, Thierry Boyore, ο οποίος βρισκόταν στη Renault.

Επομένως, μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες για το J-Pace, έτσι ώστε να έχουμε το δεύτερο ή το τρίτο, εάν το ηλεκτρικό μοντέλο XJ, Jaguar κυκλοφόρησε νωρίτερα.

Πηγή 1

Πηγή 2

.Source