Έρχονται τα “έξυπνα” φανάρια – η ασυλία των παραβατών τελειώνει

Μόλις γίνετε κόκκινοι, είστε καταδικασμένοι Η κάμερα ανάβει και σας πιάνει με την κατσίκα στο πίσω μέρος. Από εκεί, περιμένετε με το πορτοφόλι σας ανοιχτό για την κλήση σας να επιστρέψει στο σπίτι.

Η εκκίνηση για έξυπνα φανάρια στην Αθήνα θα είναι στην πρώτη φάση με την πιλοτική εγκατάσταση ενός φωτεινού σηματοδότη, το οποίο θα διαθέτει σύστημα με κάμερα, το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις παραβιαστεί το κόκκινο χρώμα στο φανό και θα καταγράψει τον αριθμό εγγραφής του δράστη. Φυσικά, μην περιμένετε να μάθετε πού θα εγκατασταθεί αυτό το πρώτο πιλοτικό σήμα. Όλα αυτά έγιναν γνωστά κατά τα εγκαίνια του ανανεωμένου επιμελητηρίου εταιρειών παρακολούθησης και ελέγχου της κυκλοφορίας, το οποίο ανακαινίστηκε σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής.

Phi

Η αίθουσα βρίσκεται στο ισόγειο της ΓΑΔΑ και στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρίκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάνρας και Αψίδα.

Source