Νέες φωτογραφίες του ελληνικού χάους 3.000 αλόγων

Η Spyros Panopoulos Automotive κυκλοφόρησε νέες φωτογραφίες του Chaos, της ελληνικής υπερκατασκευής 3.000 ίππων, τις οποίες θα δούμε να αποκαλύπτονται πλήρως το 2021.

Μόλις δέκα μέρες έχουν περάσει από τότε που η Spyros Panopoulos Automotive παρουσίασε επίσημα τις πρώτες τεχνικές περγαμηνές του Chaos, του Έλληνα, με άλλα λόγια, 3.000 ιπποδύναμης. Σήμερα, η εταιρεία του Σπύρου Πανόπουλου επιστρέφει δυναμικά φέρνοντας στο φως νέα δεδομένα, και συγκεκριμένα νέες φωτογραφίες, για το ελληνικό σούπερ αυτοκίνητο που θα δούμε να παρουσιάζεται πλήρως το 2021, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Χάος

Για την περίσταση, η Spyros Panopoulos Automotive αποκαλύπτει το σχήμα των πίσω φώτων Chaos, τα οποία «γεννήθηκαν» χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D εκτύπωσης. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία κυκλοφόρησε μερικές ακόμη φωτογραφίες σχετικά με την ευκαιρία της «ζωής» του κινητήρα V10, η οποία, όπως είναι γνωστό, θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με 2.000 ή 3.000 ίππους. Στην τελευταία περίπτωση, τα έμβολα του σετ 4 λίτρων θα είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό – και αυτό θα τυπωθεί τρισδιάστατα – με τον άνθρακα να είναι το συστατικό κάθε αγωγού.

Χάος

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πιο «αδύναμη» έκδοση των 2.000 ίππων τόσο τα έμβολα όσο και οι ράβδοι σύνδεσης θα κατασκευαστούν, με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή 3D, από τιτάνιο. Εδώ, το όριο στροφών κινητήρα θα είναι 11.000 σ.α.λ., ενώ στην κορυφή των 3.000 ίππων 12.000 σ.α.λ.

Χάος

Θυμηθείτε ότι ο κινητήρας Chaos έχει δύο υπερσυμπιεστές, 40 βαλβίδες, καθώς και 20 στους συνολικούς μπεκ ψεκασμού καυσίμου (10 άμεσες και 10 έμμεσες). Ο λόγος συμπίεσης του σετ ορίζεται στα 12,3: 1, ενώ τόσο ο εκκεντροφόρος όσο και ο στροφαλοφόρος άξονας θα είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο. Από εκεί, το V10 θα «συνοδεύεται» από ένα τετρακίνητο σύστημα κίνησης με διανομή ροπής 35/65 μπροστά και πίσω, καθώς και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Source