Τα χρυσά φορτηγά της αγοράς! (+ βίντεο)

Ποιος είναι ο ελαφρύς επαγγελματίας με τα πιο αποτελεσματικά ηλεκτρονικά συστήματα βοήθειας οδηγού; Τα αποτελέσματα αναμένεται να συζητηθούν!

Προκειμένου να παρέχονται όσο το δυνατόν πληρέστερες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας που παρέχονται από οχήματα όλων των τύπων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο διεθνής ανεξάρτητος οργανισμός “Euro NCAP»Παρουσιάστηκε a νέα σειρά αξιολογήσεων στο 19 εκπρόσωποι μεσαίων και μεγάλων φορτηγών συνολικά διαθέσιμο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτά τα 19 οχήματα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 98% των πανευρωπαϊκών πωλήσεων στη βιομηχανία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για το 2019 (σε αυτές τις κατηγορίες).
Οι εκπρόσωποι της Citroen, Διάταγμα Επαγγελματίας, Πέρασμα, Iveco, MercedesΜπενζ, Νισάν, Opel, Peugeot, Renault, Toyota & Volkswagen ελέγχθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του Ευρώ NCAP όσον αφορά την αποδοτικότητα:

  • συστήματα υποστήριξης εργασιών προγράμματος οδήγησης (ADAS: Προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού) που περιλαμβάνουν ουσιαστικά ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης / ενεργητικής πέδησης (Αυτονόμος Επείγον ΦρενάρισμαΑΕΒ),
  • συνήθης βοήθεια (λωρίδα Υποστήριξη), βοήθεια συντήρησης ταχύτητας (Ταχύτητα Βοήθεια) και
  • έλεγχος της κατάστασης των επιβατών του οχήματος (Κάτοχος κατάσταση Παρακολούθηση).

Τι περιμένει; Ευρώ NCAP με αυτές τις μετρήσεις;

Οι στόχοι που ο οργανισμός αναμένει με την ανακοίνωση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων είναι πολλοί με τους ακόλουθους να είναι οι κύριοι:

  • Δημιουργία προτύπων σχετικά με τον εξοπλισμό ασφαλείας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με βάση αυτά που παρέχονται στο Γενικοί κανονισμοί ασφάλειας (Γενικός κανονισμός ασφάλειας) σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα βοήθειας οδηγού.
  • Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων “ADAS” στα επαγγελματικά οχήματα, στα πρότυπα που ισχύουν για τα επιβατικά οχήματα.
  • Παροχή των απαραίτητων πληροφοριών στους ιδιοκτήτες / διαχειριστές στόλων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, προκειμένου να είναι σε θέση να απαιτούν τις καλύτερες επιλογές οχημάτων με βάση τα «επίπεδα απόδοσης» που ανακοίνωσε το Euro NCAP.
  • Μεγαλύτερη σαφήνεια από τους κατασκευαστές οχημάτων σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχουν στους πελάτες τους σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τους.

Σε σχετικές δηλώσεις, o Γενικός Γραμματέας Euro NCAP, Michiel van Ratingen, τόνισε ότι: “Επαγγελματικά επαγγελματικά οχήματα είναι μεγάλα και βαριά σε σύγκριση με τα επιβατικά αυτοκίνητα και όταν συγκρούονται, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε άλλους χρήστες του δρόμου. Πολλά συστήματα για τη βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας ενός οχήματος είναι τώρα διαθέσιμα και παρέχουν τη δυνατότητα να μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης με άλλο όχημα ή με πεζό ή ποδηλάτη. Αυτές οι τεχνολογίες είναι ευρέως διαδεδομένες στον εξοπλισμό των επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά όχι τόσο στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν εκατομμύρια ελαφριά οχήματα Οι δρόμοι της ΕΕ, ο εμπλουτισμός του βασικού εξοπλισμού τους με συστήματα που αυξάνουν την ενεργή ασφάλειά τους και βοηθούν την εργασία του οδηγού είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου.».

Source