Το Ράλλυ της Ακρόπολης επιστρέφει στο WRC!

Οι στοχευμένες δράσεις της GGA για την επιστροφή της χώρας μας στα πιο σημαντικά διεθνή αθλητικά γεγονότα είχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα των μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Δείτε επίσης: Θυμάστε το πολυτελές Peugeot 106 Premium;

Ο επιστροφή του Ράλλυ της Ακρόπολης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός, με τις σχετικές λεπτομέρειες που αναφέρονται σε ένα μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Οργανισμών Αθλητικών Μηχανημάτων, Τάκη Πουρναράκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της WRC Promoter, Jona Sie.

Αυτό το μνημόνιο το ορίζει όροι συνεργασίας του Διοργανωτή με την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ Ακρόπολης στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) ως εναλλακτικός αγώνας για το 2021. Ταυτόχρονα περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί, σε μόνιμη βάση, η παρουσία του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα επόμενα χρόνια (μετά την απαραίτητη αξιολόγηση της οργανωτικής δομής και του σχεδιασμού του αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτων).

Δείτε επίσης: Μάρκες και μοντέλα με τον κινητήρα με τον λιγότερο έλεγχο

Λευτέρης Αυγενάκης«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που κάναμε στον ελληνικό λαό και στους φίλους της Motor Sports. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε τη χώρα μας, όσον αφορά το μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία βάζει το Ράλλυ της Ακρόπολης εκεί που πραγματικά ανήκει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Διοργανωτή της WRC για την εξαιρετική συνεργασία και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχέδιό μας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής που εργάστηκαν μεθοδικά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. “Από σήμερα, ξεκινά η προσπάθεια οργάνωσης του κορυφαίου αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας!”

Τζόνα Σίμπελ“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ράλλυ της Ακρόπολης είναι ένα εμβληματικό μέρος της ιστορίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ – ο ιδρυτικός αγώνας του ιδρύματος από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και Πιστέψτε ότι επιστρέψτε στην WRC το συντομότερο δυνατό – είτε ως υποκατάστατο το 2021, είτε ως κανονικό στο πρόγραμμα 2022.

Δείτε επίσης: Το Toyota GR Yaris τιμά το Celica GT-Four (+ βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή Μηχανοκίνητων Αθλητικών Οργανώσεων συστάθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή. Η Sports L. Avgenakis έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της για την προετοιμασία του Ράλλυ της Ακρόπολης, ενώ σήμερα διαμορφώνει τους χώρους που θα το φιλοξενήσει με βάση το ΟΑΚΑ.

Source