Η Ferrari δεν ετοιμάζει ένα αλλά … τρία SUV!

Από τη στιγμή που η Ferrari αποφάσισε να μπει στον χορό των SUV, πολλά πράγματα φαίνεται να αλλάζουν στην ιστορική ιταλική μάρκα. Το Purosangue, το πρώτο SUV της εταιρείας, επιβεβαιώνεται ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022, με τις φήμες να κυκλοφορούν ότι δεν θα είναι το μοναδικό SUV στη σειρά της Ferrari για τα επόμενα χρόνια.

Αυτές οι φήμες θέλουν η εταιρεία να έχει δύο ακόμη τέτοια οχήματα στο αγωγό, με κωδικό όνομα F244 και F245, τα οποία θα χρησιμοποιούν τον ίδιο όροφο με το Purosangue. Το τελευταίο θα είναι υβριδικό, αλλά τα άλλα δύο φαίνεται να είναι καθαρά ηλεκτρικά. Αυτή η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με ιπποδύναμη άνω των 610 ίππων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2024 για το πρώτο και το 2026 για το δεύτερο.

Εάν μπουν στην παραγωγή, θα ανεβάσουν στα ύψη τις πωλήσεις και τα κέρδη της Ferrari, με το Purosangue να ανοίγει το δρόμο και την όρεξη.

Όσο για το Purosangue, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την έκδοση εκκίνησης να είναι 700 hp συνδυασμένη ισχύ από το 4-λίτρο V8 και ένα υβριδικό σύστημα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μια πιο προηγμένη και ταχύτερη έκδοση με το V12 να αποδίδει περίπου 800 ίππους.

Θα έχει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θέσεις και επαρκή χώρο για τέσσερις επιβάτες και υπάρχει η πιθανότητα, παρά τα πρώτα σκίτσα που κυκλοφορούν, οι πίσω πόρτες να ανοίγουν αντικριστές για καλύτερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Με τη Ferrari να παραδίδεται επίσης στη γοητεία και τα κέρδη των SUV, υπάρχουν τώρα πολύ λίγες εταιρείες που δεν υποκύπτουν στις σειρήνες τους.

Η McLaren είναι η πιο χαρακτηριστική από αυτές, με πρόσφατες δηλώσεις ότι θα είναι δύσκολο να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, και κάποιες άλλες πολύ πιο ειδικές μάρκες, όπως η Bugatti και η Koenisgsegg.

Όσο για τον Παγκάνι, φαίνεται ότι μπορεί να προσπαθήσει να εισέλθει σε αυτήν την αγορά (αλλά και σε σεντάν), αλλά μετά τα μέσα της δεκαετίας θα δούμε.

Source