Με πάνω από 400 ίππους το νέο Audi RS3

Η κλεψύδρα αδειάζει αργά μέχρι την παρουσίαση της πιο ισχυρής έκδοσης του Audi A3. Φήμες για μια κυκλοφορία και μια ακόμη πιο σκληρή έκδοση.

Αντίθετα, ο χρόνος μετρά μέχρι την αποκάλυψη του νέου Audi RS3, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ρίξει το καμουφλάζ του μανδύα Σεπτέμβριος 2021.

Νέος RS3, που αναμένει ένα μερίδιο της επιτυχίας του Mercedes-AMG A45, θα συνεχίσει να “φοράει” ένα Στροβιλοκινητήρας 2,5-λίτρων 5-κύλινδρος, ποιος σε αυτήν την περίπτωση θα το κάνει αποδίδει 415 άλογα και 500 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κίνηση στους τροχούς θα μεταδίδεται αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ φαίνεται ότι τα περισσότερα θα ενσωματωθούν σύγχρονη έκδοση του τετρακίνητου συστήματος Quattro, υποβοηθούμενη από λειτουργίες όπως διανύσματος ροπής (σύστημα ελέγχου και κατανομή ροπής), το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει ακόμη και τον έλεγχο της καυτής πόρτας μοντέλο.

Σημειώνεται ότι ζουν οι φήμες για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο σκληρή έκδοση, με το όνομα κωδικού Απόδοση RS3, που θα παράγει έως 450 άλογα.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το μοντέλο θα “φορέσει” ένα ξεχωριστό bodykit που θα το διαφοροποιήσει από τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μπροστινό μέρος φαίνεται να είναι στολισμένο με ένα ακόμη επιβλητικό προφυλακτήρα με μεγάλες εισόδους αέρα, που θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Όσο για το πίσω μέρος, υπάρχει ένα μεγάλη αεροτομή, διαχύτης, ενώ σε κυρίαρχη θέση θα τοποθετηθεί και Λογότυπο «RS».

“Νομίζω ότι (RS3) είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά μοντέλα της Audi Sport και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μάρκας DNA, ακόμη και σε σύγκριση με το αρχικό Quattro. Να είστε βέβαιοι ότι για κάθε μελλοντικό μοντέλο RS, θα βελτιώνουμε πάντα τις καλές του πτυχές και χαρακτηριστικά “, είπε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi Sport, Frank Michl, σε δήλωση προς την Auto Express.

Διαβάστε επίσης:

Audi On Demand: Ένα Audi για κάθε περίσταση

Ο Όμιλος VW δεν πουλά τις Ducati και Lamborghini

Οδηγούμε το Audi RS4 Avant

Source