Η Tesla υπογράφει πενταετή συμφωνία με κινεζικό προμηθευτή λιθίου

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Tesla υπέγραψε συμφωνία με τον Νο.1 παραγωγό λιθίου της Κίνας, το πολυπόθητο μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπαταριών που τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα, για να προμηθεύσει το 20% της παραγωγής του στην αμερικανική εταιρεία. Ο λόγος για το Ganfeng Lithium (GFL International), με τη συμφωνία να ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά με την προοπτική ανανέωσης για τρία χρόνια.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Tesla υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Yahua Industrial Group, έναν άλλο κινεζικό προμηθευτή λιθίου, για την προμήθεια υδροξειδίου του λιθίου για την παραγωγή μπαταριών Tesla. Η Yahua, που εδρεύει στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας, έθεσε τη συνολική αξία της σύμβασης στα 630 εκατομμύρια $ σε 880 εκατομμύρια $ για την περίοδο 2021-25.

Οι αναλυτές λένε ότι η τιμή μεταφράζεται σε παροχή υδροξειδίου λιθίου βάρους 63.000 έως 88.000 τόνων, ή 12.600 έως 17.600 τόνους ετησίως. Η συμφωνία με την Yahua υπογραμμίζει την τεράστια ζήτηση της Tesla για υδροξείδιο του λιθίου, ειδικά ενόψει της αυξημένης παραγωγής του Model Y στο εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Η Ganfeng αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος προμηθευτής του Tesla, αν όχι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υδροξειδίου του λιθίου.

.Source