Μετατρέψτε ένα Mazda MX-5 σε αυτοκίνητο Alfa Romeo! [video]

Η απόδειξη ότι τα ρετρό μοντέλα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ είναι ότι υπάρχουν κιτ για να μετατρέψουν τα μοντέρνα αυτοκίνητα σε αντίγραφα κλασικών. Οι τεχνίτες του είδους, οι Ιταλοί Caselani προσφέρουν πάνελ που μετατρέπουν τους Jumpy, Spacetourer και Jumper σε Citroën Type H.

Στην περίπτωση που σας δείξουμε, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς διαφορετικό είδος. Ένα πακέτο που επιτρέπει τη μετατροπή του Mazda MX-5 NB (1998-2005) σε… Alfa Romeo της δεκαετίας του 1930. Και όχι μόνο κανένας! Βλέπετε, αυτό είναι το Alfa Romeo Premio Tipo 158 “Alfetta”, το πρώτο αυτοκίνητο που κέρδισε το πρωτάθλημα της Formula 1 το 1950 και με το οποίο ο Nino Farina πήρε τον τίτλο του οδηγού την ίδια χρονιά και ο Juan Manuel Fangio το 1951.

Tipo184.com
Αν το πρόσωπο του δημιουργού του έργου, Ant Anstead, σας λέει κάτι, είναι επειδή είδατε Wheeler Dealers.

Αυτό το εντελώς εξωφρενικό έργο πιστώνεται στον βρετανό παρουσιαστή τηλεόρασης, Ant Anstead. Ο ιστότοπος Tipo184.com, ο οποίος προφανώς πήρε το όνομά του από το κιτ, θα πουλήσει πολλά κιτ “έτοιμα προς χρήση” από τον Ιανουάριο του 2021.

Όσο για τις διάσημες συλλογές “με ένα τηλεφώνημα κοντά σας” που κοστίζουν συχνά τόσο όσο το χέρι που πήρε το τηλέφωνο, το “πρώτο πακέτο” περιλαμβάνει πολλά κομμάτια: Σασί για μέτρηση, χειροποίητα πάνελ αμαξώματος, γρίλια, εξάτμιση, ταμπλό και τιμόνι κολόνας. Το κιτ φαίνεται να κοστίζει £ 8.499 πριν από τους φόρους, δηλαδή 9.350 ευρώ.

Tipo184.com
Εάν έχετε τα Miata στα χέρια σας, δίνετε εννέα χιλιάδες, παίρνετε αυτό που βλέπετε και κάνετε το πρώτο βήμα της συναρμολόγησης … Έχετε ακόμη εννέα ακόμη!

Συναρμολόγηση σε δόσεις
Ο ιστότοπος, λακωνικός, ωστόσο, αναφέρει ότι τα κιτ χωρίστηκαν σε κεφάλαια (δέκα συνολικά) για να επιτρέπουν στους DIYers, κάθε Κυριακή, να συναρμολογούν το αυτοκίνητό τους βήμα προς βήμα. Για όσους δεν κρατούν τα χέρια τους τόσο πολύ, ο παρουσιαστής προτείνει μαθήματα στο εργαστήριό του.

Tipo184.com
Με την τιμή των κιτ αξεσουάρ που δεν έχει ακόμη καθοριστεί, είναι άγνωστο πού θα πάει ο λογαριασμός.

Από τις επόμενες εβδομάδες, ο ιστότοπος δεσμεύεται να μπορεί να πουλήσει το τιμόνι και το παρμπρίζ, το σύστημα ψύξης, τους τροχούς και το κάθισμα! Το μόνο άγνωστο αυτήν τη στιγμή: Η συνολική τιμή του μετασχηματισμού. Διότι, δίπλα σε κάθε κιτ αξεσουάρ, το Tipo184.com αναφέρει “£ TBD”. Με άλλα λόγια, η τιμή μένει να καθοριστεί. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο μετασχηματισμός θα είναι πάντα λιγότερο ακριβός από την απόκτηση ενός αυθεντικού κλασικού μοντέλου, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα μετρηθεί σε εκατομμύρια ευρώ.

Source